El Govern limita les activitats nocturnes durant set dies més

La única novetat és que es permeten fer castells a les colles castelleres

El Govern ha aprovat la pròrroga de les mesures de protecció contra la Covid-19 durant set dies més. Això vol dir que es mantenen els horaris de tancament dels establiments a les 22 hores en general, mentre que les activiats culturals i esportives, botigues de conveniència, establiments comercials annexos a gasolineres, serveis de restauració, inclosa la recollida a l’establiment i la prestació de serveis a domicili, i salons de jocs, casinos i sales de bingo tindrarn com a horari màxim d’obertura les 00.30 hores. Aquest horari és també vàlid per als espectacles públics i establiments d’oci nocturn.

L’únic canvi que s’introdueix és en el cas de les festes populars i els castellers. Ara els castellers podran fer construccions de fins a 160 persones, amb mascareta, protocols d’entrada i sortida de les places i un màxim de 15 minuts de durada per a la construcció de cada castell. A més, hauran de demostrar que tenen la pauta de vacunació completa o una PCR negativa en les darreres 48 hores, mentre que als menors de 12 anys se’ls farà tests d’antígens ràpids (TAR).

La resta de mesures aprovades la setmana passada continuen vigents. Així, no hi ha limitació de les reunions o trobades familiars i de caràcter social, tant en l’àmbit públic com en el privat, però se segueix mantenint com a recomanació limitar les trobades a un màxim de deu persones. La setmana passada ja es va eliminar també la limitació a un 70% de l’aforament als actes i cerimònies civils o religioses, inclosos casaments, culte i cerimònies fúnebres.

Pel que fa al comerç, en general, els establiments poden obrir amb un aforament del 70%. Les reunions socials i familiars no tenen ja cap límit, si bé es manté la recomanació de no fer trobades superiors a les deu persones. Tot i així, en els establiments de restauració es limita a 6 persones el nombre màxim de comensals per taula o agrupació de taules a l’interior i 10 a l’exterior, llevat que pertanyin a la bombolla de convivència.

Nou comentari