Nou canvi en la vacunació: qui hagi passat la Covid es podrà vacunar dos mesos després

Salut assegura que els canvis en els protocols responen a la necessitat d'incentivar la vacunació durant el mes d’agost

Fins ara, les persones menors de 65 anys que havien patit la Covid havien d’esperar sis mesos per poder-se vacunar, però a partir d’avui, només hauran d’esperar dos mesos després d’haver estat diagnosticades. Actualment, ja s’administrava a les persones de més de 65 anys o en aquelles amb patologies de risc importants, i amb el canvi de protocols s’ha ampliat a tots els grups de població de més de 12 anys. Amb aquesta acció les persones que no havien rebut cap dosi o només la primera, estaran protegits abans, especialment davant de la variant Delta, ja que rebran la pauta completa més aviat.

Aquesta nova mesura se suma a les altres accions que el Departament de Salut ha activat recentment perquè la població estigui immunitzada amb pauta completa abans que arribi la tardor i s’incorporin amb seguretat les activitats diàries, tant a l’entorn escolar com al laboral en general. La immunitat contribueix a reduir hospitalitzacions i també a evitar l’aparició de noves variants.

A partir d’avui, les persones que tenen un diagnòstic de Covid des de fa almenys dos mesos, podran demanar cita prèvia al web de vacunes i, alhora, també podran obtenir el certificat de vacunació més aviat. Salut recomana a totes les persones que encara s’han de vacunar fer-ho mitjançant la web. Tot i això, i per tal d’incentivar la vacunació durant el mes d’agost, també s’han habilitat diversos punts a Catalunya per fer-ho sense cita prèvia per als majors de 12 anys. 

Comentaris

    Chi lo sa! 12/08/2021 2:52 pm
    Si ho has passat, si estàs inmunitzat, quin sentit té posar-te la vacuna. NO HO ENTENDRÉ MAI. A no ser que la nostra existència estigui condicionada a la inoculaciò periódica de vaccins experimentals estiguis immunitzat o no.
    Anònim 13/08/2021 11:34 am
    Que te encontraste. Unas bragas sucias?

Nou comentari