Missing 'path' query parameter

Cada cap de setmana els bars i restaurants de les ciutats s’omplen de gom a gom, tant per dinar com per sopar. Les trobades amb amics, les reunions familiars, o simplement el fet de voler-te fer un regal i menjar fora omplen cada dia molts locals del sector de la restauració. Entre menjar i riures sempre acaba arribant el mateix final: pagar el compte. Aquell moment en què la gent se sorprèn i creu que el que acaba de menjar no concorda amb el que ha pagat.

Un vídeo publicat al perfil de TikTok del canal Comer La Vanguardia (@comerlavanguardia) ha generat debat sobre tres grans trucs que fan servir els restaurants perquè, inconscientment i sense voler-ho, acabis demanant més menjar i pagant més del que tenies pensat a l’hora de sortir de casa.

La regla dels números imparells

En primer lloc hi ha la línia dels números imparells. Es tracta d’un truc ben senzill que consta de col·locar les racions amb nombres imparells, per tal que, si el grup de gent de la taula és parell, estiguis obligat a agafar dues racions. És una tàctica que es fa servir sobretot amb les croquetes i menjars d’aquestes característiques.

Acabar els preus amb cinc

Només cal fer una ullada a la carta d’algun restaurant i veure el final dels preus: 50 cèntims, 75 cèntims, gairebé sempre acaben en cinc. Tot el contrari del que veiem a molts supermercats, on els nombres acostumen a acabar en 99 per a enganyar-nos mentalment. La qüestió que els diferencia és que, en acabar en cinc, la sensació que té el consumidor és que no és una “oferta”, tal com explica el perfil de TikTok. Una cosa que no ens passa amb els números acabats amb 99.

Els petits aperitius amb begudes

Aquest és menys comú que els altres dos, però també fa els seus efectes. Mentre que a Espanya existeix la cultura d’acompanyar les canyes amb tapes sempre, a Catalunya això no passa. Alguns llocs, però, porten un petit aperitiu -cacauets normalment- que provoca que a poc a poc vagis obrint gana i, sense voler-ho, demanis alguna cosa de menjar.

Més notícies
Entrevista: Joan Capdevila: “La rumba té gust d’escudella perquè és catalana”
Comparteix
ENTREVISTA a un dels fundadors de Rumba Tres, que defensa la "identitat pròpia" de la rumba catalana i rebutja que el Ministeri de Cultura proposi "rumba d'Espanya" per declarar-la patrimoni cultural immaterial de la UNESCO
Notícia: Asens situa Zapatero com a peça clau per negociar amb Puigdemont
Comparteix
El negociador de Sumar proposa l'expresident espanyol com a intermediari
Notícia: Miguel Bosé treu a la llum quan i per què tornarà a viure a Espanya
Comparteix
L'artista també ha sorprès en revelar quina professió hauria escollit si no hagués iniciat una carrera musical
Notícia: Ana Duato: “A l’escola li deien a la meva filla que jo era una lladre”
Comparteix
L'actriu de 'Cuéntame' critica la pressió que ha sentit des que l'acusessin de delictes de frau fiscal

Comparteix

Icona de pantalla completa
Missing 'path' query parameter