El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’estat espanyol envia tres avions més a Llançà i descarta demanar-ne a França
  • CA

El govern espanyol ha descartat de moment demanar a França que ajudi amb dos hidroavions a sufocar l’incendi de Llançà tal com li ho havia reclamat la Generalitat. Ho ha explicat el subelegat del govern estatal a Girona, Albert Bramon, que ha detallat que per ara s’ha optat per no fer aquesta sol·licitud. “Hem pensat que era millor per evitar precipitar-nos que primer esgotéssim els recursos que hi havia”, ha dit en declaracions a la premsa. Així mateix, ha destacat que l’estat espanyol ha fet “una oferta de més mitjans dels que hi havia a disposició” per combatre el foc, que afecta un perímetre d’unes 420 hectàrees de l’Alt Empordà. “Esperem que l’incendi no evolucioni de tal manera que torni a sortir una situació critica”, ha afegit.

El Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic del govern espanyol ha enviat aquest dissabte tres avions i un helicòpter més per al disposiitiu de suport a les tasques d’extinció de l’incendi que crema el Parc Natural del Cap de Creus, sumant en total 11 vehicles enviats. S’ha enviat un avió amfibi de gran capacitat desplaçat des de Matacán (Salamanca), un helicòpter Kamov de Las Minas (Guadalajara), i dos avions amfibis de capacitat mitjana des de Requena (València, amb una capacitat de càrrega d’aiuga de 16.200 litres en total, ha explicatla delegació del govern espanyol a Catalunya.

Aquests vehicles s’afegeixen als que ja estaven activats el divendres i que també va enviar el ministeri: dos avions amfibis de gran capacitat, desplaçats des de Torrejón (Madrid) i Pollensa (Illes Balears); dos avions amfibis de capacitat mitjana ubicats a Reus; uns altres dos avions de càrrega a terra d’Empuriabrava i un helicòpter Kamov de Palsencia del Monte (Osca), que entre tots sumen una capacitat de càrrega útil de 27.900 litres.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Santi Capellera i Rabassó a juliol 17, 2021 | 20:37
    Santi Capellera i Rabassó juliol 17, 2021 | 20:37
    Expliqueu a qui ha redacat la notícia, que igual que escriu Llançà i no Llansà, ha d'escriure Pollença, i no Pollensa. No espanyolitzem més la llengua, si us plau. Ja n'hi ha prou. Pollença, si us plau! https://ca.m.wikipedia.org/wiki/Pollen%C3%A7a
  2. Icona del comentari de: David. a juliol 17, 2021 | 22:08
    David. juliol 17, 2021 | 22:08
    fills de puta ! tant els espanyols com el govern de la generalitat. amb hidroavions francesos ahir hagués estat controlat.
  3. Icona del comentari de: Luisnomeacuerdo a juliol 18, 2021 | 01:35
    Luisnomeacuerdo juliol 18, 2021 | 01:35
    Entre países vecinos tenemos que ayudarnos, decía el gorila
  4. Icona del comentari de: Rufina: PPobre desgraciada i filla de rePPresor franquista a juliol 18, 2021 | 01:51
    Rufina: PPobre desgraciada i filla de rePPresor franquista juliol 18, 2021 | 01:51
    Jodé que despirfarro ! Con er fuego que tengo yo por ahí dentro !

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa