La pressió a les UCI augmenta i situa Catalunya a la corda fluixa

La taxa de positius supera el 7,5% allunyant-se del llindar per considerar que la pandèmia està sota control

La pressió a les UCIs del país ha augmentat aquest dimecres amb la incorproració de 13 persones més en llits de crítics, segons mostren les dades del Departament de Salut. Aquesta dada reforça el missatge del secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, que ahir va advertir que un creixement sostingut a aquest ritme “no és sostenible” i va recordar que fa deu dies el país havia aconseguit baixar dels 400 llits ocupats a cures intensives i avui el total ja ha superat el 458, gairebé una seixantena de crítics més en un període de temps molt curt. A Catalunya hi ha aquest dimecres quatre persones més hospitalitzades a causa de la Covid-19, en total 1.712. L’ocupació a les UCI és l’indicador principal a l’hora de decidir les mesures anti-Covid que es decreten. Les mesures a aplicar quan acabi la resolució vigent, el 9 d’abril, s’han de decidir aquesta setmana, fins divendres. Una major ocupació de les UCI pot estar relcionada amb l’extensió de la variant britànica a Catalunya, que ja és pràcticament la predominant en tot el país.

A banda, el número de nous casos confirmats per PCR i TA arriba als 1.690. Les dades de propagació s’han de mirar amb pinces perquè estan sota l’efecte dels festius de Setmana Santa, dies que trasbalsen el diagnòstic. El risc de rebrot cau deu punts fins a 223, la velocitat de propagació perd sis dècimes i se situa en 0,93. En canvi la incidència acumulada a 14 dies puja considerablement fins a gairebé sis punts i es planta en 240,27 casos per cada 100.000 habitants. La positivitat de les proves que es fan també puja, ja està en el 7,59%, allunyant-se del 5% que recomana l’OMS per considerar que la situació està sota control.

Comentaris

    Dictadura 07/04/2021 12:42 pm
    Per afrontar els problemes que hi ha a Catalunya, els fanàtics de Waterloo impedeixen la formació del govern, es carreguen els seus, i actuen com una banda de gent embogida.

Nou comentari