El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La ministra de Ciència destaca que la vacuna catalana presenta “diverses millores” en relació amb les existents
  • CA

La ministra de Ciència, Diana Morant, ha destacat que la vacuna del laboratori d’Amer (comarca de la Selva) Hipra presenta “diverses millores” en relació amb les existents. En una entrevista aquest dijous a RTVE, Morant ha subratllat que la vacuna catalana contra la Covid “ja s’ha dissenyat tenint en compte les diferents variants del coronavirus“, “presenta una molt bona resposta immunitària a l’assaig preclínic” i “no necessita ser congelada per a la seva distribució” perquè es conserva a una temperatura d’entre 2 i 8 graus. Es tracta, per tant, d’un vaccí “diferent i millorat”, ha dit la titular de Ciència, que ha explicat que caldrà estudiar si es pot combinar amb les vacunes que ja s’han desenvolupat i s’estan injectant a la ciutadania.

Morant ha esperat que la vacuna de la farmacèutica amb seu a Amer es pugui començar a utilitzar a principis de 2022. La ministra ha explicat que la companyia gironina preveu començar a produir-la a l’octubre i ja tindria dosis produïdes a finals de 2021.

El fet que l’Agència Espanyola de Medicaments hagi autoritzat l’assaig clínic en humans, per primer cop en una vacuna desenvolupada a l’Estat, és un “pas molt decisiu i molt important”, ha afirmat. La titular de Ciència ha apuntat que el govern espanyol ha donat suport a Hipra en el desenvolupament del vaccí i ha dit que va rebre una ajuda directa de 3 milions d’euros per desenvolupar-la. També ha remarcat que ha rebut suport de la Comissió Europea.

Morant ha explicat que, si l’assaig clínic obté bons resultats, Hipra necessitarà una “intensitat d’inversió per a la producció força elevada” que el Ministeri de Ciència ja està analitzant. “Tot el que se’ns ha demanat s’ha aportat per part del govern d’Espanya”, ha defensat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa