Una vacuna catalana, la primera de l’estat autoritzada per a un assaig amb humans

El vaccí contra la Covid dels laboratoris Hipra, situats a Amer, s'injectarà a voluntaris d'entre 18 i 39 anys

L’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) ha autoritzat el primer assaig clínic en humans d’una vacuna contra la Covid-19 desenvolupada a l’estat espanyol. Es tracta del vaccí PHH-1V dels laboratoris Hipra, situats a Amer, a la comarca de la Selva. Ho ha anunciat aquest dimecres el Ministeri de Sanitat.

En l’assaig hi participaran diverses desenes de voluntaris de centres hospitalaris que tinguin entre 18 i 39 anys. Se’ls injectaran dues dosis de la vacuna amb 21 dies de diferència amb l’objectiu d’analitzar la seguretat i tolerabilitat del vaccí així com la seva eficàcia. La vacuna de la companyia Hipra està basada en dues proteïnes recombinants de les variants alfa i beta -plataforma similar a la de Novavax i Sanofi/GSK- que són capaces de generar una resposta immunitària davant d’una de les proteïnes del coronavirus.

L’assaig de fase I/IIa dividirà els voluntaris en grups i anirà augmentant la dosi que rebrà cada grup en funció de la resposta que generi en els primers vaccinats. S’aniran escalant a les dosis següents si no detecten problemes de seguretat, per avaluar quina és la dosi òptima.

Comentaris

  Pedro 11/08/2021 3:58 pm
  Hipra es una empresa especializada en veterinária que ahora se sube al carro del covid apoyada por la investigación en animales. Hay otros grupos que van por el mismo camino, sólo que Hipra se ha adelantado en las pruebas con humanos. El gran negocio del covid.
  Luisnomeacuerdo 11/08/2021 4:54 pm
  Amer, de que me suena, no es el pueblo que da fanáticos fascistas independentistas estilo pastelero loco especialista en montar nata? Espere os que este producto sea de más calidad que sirva para promocionar la comunidad autónoma de Cataluña y por ende el reino de España, donde pertenece sin duda .
   Al nomeacuerdo 12/08/2021 8:56 am
   Si, noi, jo de tu com bon "espanyolete" no me la posaria pas, ni ara, ni més endavant quan potser s'hagi de vacunar a la gent més sovint..vaja com si fos el boicot al cava... per cert, jo no sé si ser de Amer, és perillós, ara el que sé, és que el pueblo d'on descendeixen els xarnegos com tú, deu ser un niu de descerebrats...
  Independence Process 11/08/2021 6:11 pm
  El títol de la informació periodística, hauria d'ésser, la primera catalana... Aquest encara permanent "dependència" malaltissa de "l'estat" veí, fot riure.
  Ha, ha, ha 11/08/2021 7:02 pm
  El negacionista i xovinista espanyol Pedro-Por-Su-Casa, escombra cap a casa seva. Pobre comentarista.
  Angelblau 11/08/2021 7:55 pm
  A la TELETREE, la seva, han explicat que es una empresa espanyola. Quin fàstic de ER, són uns col·laboracionistes rematats
  Vacuna catalana! 12/08/2021 7:43 am
  Primers assajos amb voluntaris ecspanyordos, no catalans, per si no va fina que quedin tarats ells, bé, ja ho estan, així que no es notarà.
   MHP 12/08/2021 9:59 am
   Home tarat, tarat sembla que estàs tu i en un estat irrecuperable, a demés de fatxa, fatxa, fatxa. Que tinguis un bon dia,!
  MHP 12/08/2021 9:57 am
  Vacuna catalana quan volen dir española. Sempre retorçant el llenguatge.

Nou comentari