El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La Covid reduirà l’esperança de vida per primer cop des de la Guerra Civil
  • CA

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha explicat aquest dimecres que la mortalitat deguda per la pandèmia farà reduir l’esperança de vida a Catalunya d’entre 1 i 1,5 anys. Argimon ha afirmat que des d’inicis del segle XX només aquesta reducció només s’ha produït dues vegades, la primera durant la grip espanyola i la segona durant la Guerra Civil.

En altres períodes fora d’aquests dos episodis l’esperança de vida ha augmentat, sempre en relació amb mesures de Salut Pública, o l’arribada dels antibiòtics. La reducció també s’experimentarà a la resta de l’Estat i hi haurà diferències segons les comunitats.

A curt termini, Argimon ha advertit que s’observarà una “petita” davallada en la mortalitat per altres malalties freqüents com càncers perquè hi ha persones que abans es moren de Covid-19 i no de malalties que ja tenien. La reducció d’1 a 1,5 anys en l’esperança de vida és una dada “preliminar” perquè les dades de mortalitat, ha dit Argimon, no estaran ben consolidades fins aquí dos anys.

A Catalunya han mort gairebé 20.000 persones a causa de la Covid-19.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa