El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Suprem i la Fiscalia entren a la polèmica de les penes del “sí és sí”
  • CA

El Tribunal Suprem i la Fiscalia General de l’Estat han anunciat que entren de ple en la polèmica per les revisions de condemna provocades per la nova llei del ‘només sí és sí’, que fins ara han afectat una quinzena de casos, però està previst que afecti centenars més. Fonts de l’alt tribunal han explicat a l’ACN que tenen previst pronunciar-se sobre l’aplicació de la nova llei en les pròximes setmanes.

La Sala Penal del Suprem abordarà diverses qüestions que tenia pendents relacionades amb aquests delictes. Els recursos sobre rebaixes de condemnes que han revistat altres tribunals encara trigaran mesos a arribar al Suprem, però l’alt tribunal té previst resoldre aviat sobre algunes sentències dictades abans de la llei del ‘només sí és sí’. En aquests recursos previs el Suprem aprofitarà per unificar doctrina, ja que està obligat a adaptar les sentències a la legislació vigent encara que les parts no ho demanin.

La ministra d’Igualtat, Irene Montero, ha anunciat els canvis de la nova llei de l’avortament / ACN

El Suprem analitzarà cas per cas com s’ha d’aplicar la nova forquilla de penes que introdueix la llei Montero i està previst que la primera resolució arribi en un mes, ja que els delictes sexuals són els més habituals a la Sala Penal.

La Fiscalia revisarà cas per cas del ‘només sí és sí’

Per la seva banda, el Fiscal General de l’Estat, Álvaro García Ortiz, ha garantit que el Ministeri Públic farà una anàlisi jurídica de “cadascuna” de les sentències executòries que se sol·liciti revisar fruit de l’aplicació de la nova llei del ‘només sí és sí’, però ha avançat que ho farà “amb una clara prioritat i vocació d’empara a les víctimes i ple respecte als principis constitucionals”. Ortiz ha recordat que la nova llei és un “canvi de paradigma” en la lluita contra la violència sexual.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Pere Gallerí a novembre 18, 2022 | 09:53
    Pere Gallerí novembre 18, 2022 | 09:53
    Una porqueria de llei que ha passat per les mans de dues ministres, i els seus equips d'assessors, advocats i advocades de l'estat, i que ja havien estat avisats pels jutges, el Consell d'Estat i algú més. Però la culpa és dels jutges masclistes. Alguns polítics s'ho haurien de fer mirar, i segurament plegar. Massa incompetents infiltrats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa