El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La Fundació .cat celebra la gala de la 10a edició del concurs wapps.cat
  • CA

La Fundació .cat organitza cada any wapps.cat, el concurs de creació de llocs web i aplicacions en català adreçat a alumnes de 5è i 6è de Primària, ESO, Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Mitjà o Superior. Enguany el concurs ha celebrat els seus 10 anys i ho ha fet d’una forma molt especial. La gala d’entrega de premis es va retransmetre aquest dijous en directe pel programa Popap escolar de la Mariola Dinarès a Catalunya Ràdio.

Durant la gala es van poder escoltar els testimonis dels nens i nenes guanyadors i guanyadores així com els dels seus professors. Tots ells avaluaven l’experiència com a una activitat educativa que havia motivat i il·lusionat molt a l’escola. Hi ha molt de nivell” va afirmar la presentadora i periodista Mariola Dinarès. A més, també van intervenir en Carles Salvadó, president de la Fundació .cat, i en Jaume Medina, el responsable del projecte, i van coincidir en destacar que “el principal repte de wapps .cat és enfortir les competències digitals dels docents i dels alumnes”.

Al final del programa, Mariola Dinarès va anar desvetllant tots els guanyadors d’aquest edició. Els primers premis van ser entregats als següents grups:

  • Millor web de Primària: eiximenisostenible.cat (Escola Eiximenis de Girona)
  • Millor web d’ ESO: catedratics.cat (Institut de Gurb)
  • Millor web de Batxillerat: equalworld.cat (IES Sivera Font de Canals, País Valencià)
  • Millor web de Cicles formatius: salutsegura.cat (Institut Cendrassos de Figueres)
  • Millor app: cineappsta.cat (Institut Nicolau Copèrnic de Terrassa)
  • Millora el web del teu centre i votació popular: elbosc.cat (Escola del bosc Rubí)
  • Centre amb més participació: Escola Monlau
  • Centre amb més participació femenina: Institut de Gurb

Enguany wapps .cat ha batut el seu rècord de participació. Concretament han participat al concurs 3.321 alumnes (2.330 nois i 840 noies) de 118 centres repartits per tot el territori de parla catalana (Palma de Mallorca, Artà, Canals, Sant Cugat del Vallès, Barcelona, Mollerussa, Girona, entre d’altres). En total s’han creat 1.183 grups de treball. D’aquests, 470 projectes han arribat a la fase final del concurs. Durant mes de mig any, els alumnes han estat treballant els seus projectes a l’aula amb l’ajuda dels professors.

Pel que fa a l’avaluació dels projectes, aquestes últimes setmanes un jurat format per 31 professionals del sector educatiu i tecnològic han analitzat cadascun dels projectes rebuts. D’entre aquests, han estat 22 els webs i apps que han quedat finalistes i serà demà a la gala radiofònica on es desvetllarà quins en són els guanyadors.

El certamen té per objectius fomentar el coneixement de les noves tecnologies, la creativitat dels participants i la normalització del català en l’entorn digital. Però a més a més, i degut a la situació actual, els participants han hagut de superar nous reptes i han presentat els seus projectes enviant vídeos explicatius dels seus webs i apps. A través d’aquests vídeos, el jurat els ha pogut acabar d’avaluar, puntuant les explicacions, les eines tecnològiques utilitzades i la creativitat dels mateixos. Els vídeos es poden veure al Youtube de la Fundació .cat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa