El Govern aixeca dilluns el confinament comarcal

Per entrar i sortir de Catalunya hi haurà d'haver una justificació

El Procicat ha decidit aixecar el confinament comarcal a partir de dilluns que ve, segons ha pogut confirmar EL MÓN. Els responsables de Salut i Interior tenien diverses propostes sobre la taula en la reunió d’aquest dimecres, on finalment s’ha acordat restablir la mobilitat a tot Catalunya. El confinament serà només dins el perímetre de Catalunya. Per entrar i sortir del país caldrà tenir una justificació. Aquest aixecament de la restricció de mobilitat arriba després que les autoritats sanitàries hagin confirmat que després de Setmana Santa no s’ha produït una explosió de nous casos de Covid-19.

Fins fa pocs dies, però, es temia que a causa d’un infradiagnòstic poguessin sorgir nous casos que convertissin l’actual “quarta onada” en un creixement explosiu, cosa que no s’ha produït. Els temors continuen sent específicament per l’elevada ocupació de llits a les unitats de cures intensives, que es troben al voltant del mig miler. Avui exactament són 497 pacients crítics, una xifra que dista dels 300 que Salut sempre ha dit que seria la dada ideal i desitjable.

La pandèmia es manté a Catalunya en uns valors elevats, però estable. El Govern ja va explicar la setmana passada que ja estava treballant en les mesures del pla de desescalada i que la feina estaria feta pel 26 d’abril, quan acabi l’actual resolució. No será una desescalada ràpida, sinó “lenta i segura”, va advertir el conseller de l’Interior, Miquel Sàmper. El Procicat aplega tècnics d’Interior i Salut, entre d’altres, però el pla pivota sobretot del departament d’Alba Vergés, que és qui té la última paraula.

Comentaris

    Català 21/04/2021 3:39 pm
    L'únic que aixecareu i seguireiu aixecant-nos és la camisa.
    Català 21/04/2021 3:39 pm
    L'únic que aixecareu i seguireiu aixecant-nos és la camisa.

Nou comentari