El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El fre a la venda de tests antígens sense recepta a les farmàcies aixeca la protesta dels farmacèutics
  • CA

A principis de maig el Ministeri de Sanitat va iniciar els tràmits per a l’aprovació d’un reial decret que havia de permetre la venda de tests antígens a les farmàcies sense recepta. Des d’aleshores, però, el reial decret no s’ha aprovat i això aixeca ara, en plena cinquena onada i els contagis desfermats, la protesta dels farmacèutics que tenen el producte llest per vendre i una demanda creixent. Els falta que els donin el permís per satisfer-la, segons ha denunciat aquest dilluns a Els matins de TV3 la vicepresidenta del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Barcelona (COFB), Núria Bosch.

Bosch ha dit que li sembla “increïble i incomprensible” que l’autorització no arribi després de mesos d’estar-ho reclamant. “Hem insistit en la necessitat de fer tests ràpids de forma controlada i regulada des de les farmàcies; a finals de maig semblava que era imminent i estem amb una escalada de contagis i no tenim el reial decret encara”, ha lamentat Bosch.

Des del COFB assenyalen que es tracta d’una “incongruència” tenir el producte “testat i validat” i en canvi “no es poden dispensar sense prescripció mèdica”. És per això que Bosch ha exigit que “el més ràpid possible s’accepti la dispensació per fer el cribratge de la població”. Ara mateix, quan algú s’adreça a la farmàcia per comprar un test, els farmacèutics els han de derivar al CAP. Segons Bosch, la demanda és creixent entre persones joves que van a actes. Els farmacèutics creuen que la xarxa de farmàcies podria contribuir en aquest moment a fer cribratges. A banda, s’han posat a disposició de Salut també per a registrar els resultats i informar les persones.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa