El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
USTEC reclama més pressupost per fer una escola inclusiva “de veritat”

USTEC-STEs ha posat en marxa aquest dilluns la campanya ‘Ens falten mans’ per tal de demanar més personal especialitzat als centres educatius. Des del sindicat han explicat que fa falta una rebaixa de les ràtios a les aules i la incorporació de tècnics per poder atendre els alumnes que tenen necessitats especials i, d’aquesta manera, aconseguir que l’escola sigui “de veritat” inclusiva. La portaveu d’USTEC a les comarques de Girona, Glòria Polls, ha carregat contra el Departament d’Educació i ha insistit que en aquests moments no es dona resposta al 100% de l’alumnat “tal com recull el decret de la inclusiva”. És per això que ha exigit que Educació contracti més tècnics. “És una crida perquè el pressupost del 2024 vagi encaminat a atendre a tot l’alumnat per igual”, ha dit en declaracions a l’Agència Catalana de Notícies (ACN). Paral·lelament, ha lamentat que els centres estan “sobresaturats”.

Més personal

La campanya ‘Ens falten mans’ ha estat visible a l’escola Esculapi de l’Escala. Les tanques de l’entrada del centre estaven plenes de cartells on es llegia “Ens falten mans”. Concretament, han remarcat que calen més educadors, integradors socials o tècnics especialistes en educació infantil (TEEI) que, segons ha alertat el sindicat, estan “treballant al límit de les seves possibilitats”. Tanmateix, ha destacat que és “urgent” la incorporació de les infermeres escolars per poder atendre els alumnes amb “situacions sanitàries complexes”. En l’acció reivindicativa han participat docents i diversos pares d’alumnes. Un d’ells és en Jaume Estor, que té un fill amb Trastorn amb Dèficit d’Atenció (TDA). “Si cal un pedagog, es posa un pedagog”, ha carregat.

Dos nens miren els cartells de la campanya d'USTEC a l'escola Esculapi de l'Escala / Gerard Vilà (ACN)
Dos nens miren els cartells de la campanya d’USTEC a l’escola Esculapi de l’Escala / Gerard Vilà (ACN)

Davant d’aquest panorama, des d’USTEC han defensat que el pressupost que s’està negociant per aquest 2024 a la Generalitat hauria de contemplar un increment de personal per reduir les ràtios a les aules i, alhora, contractar més professionals especialitzats. “El departament sempre juga amb els números i és difícil que reconegui les mancances que hi ha. Per això, el que fem és una crida a què els comptes vagin dedicats a pal·liar aquests problemes i que es pugui atendre a tot l’alumnat per igual”, ha subratllat Polls.

Comparteix

Icona de pantalla completa