El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Educació recula i els professors no hauran de treballar el juliol

La pressió dels sindicats ha servit perquè el Departament reculi i no obligui els professors a assistir presencialment als centres els cinc primers dies laborables de juliol. A la sortida de la mesa sectorial d’aquest dijous, els sindicats han confirmat que s’ha aconseguit una moratòria en aquesta mesura de la conselleria, que s’ha vist obligada a deixar-ho estar. Així, la presencialitat dels docents als centres durant el mes de juliol del 2023 i del 2024 només es podrà exigir en casos excepcionals i que estiguin degudament justificats. Els sindicats ho consideren com una victòria, ja que insisteixen que el mes de juliol s’ha de destinar a la formació i consideraven que s’estava aplicant una retallada laboral més.

Manifestants i sindicats en una de les jornades de vaga contra el conseller Cambray / EP

Les peticions dels sindicats que continuen sobre la taula

Tot i aquesta victòria, els sindicats demanen que la conselleria faci un pas més i els enviï una proposta global que resolgui les demandes que encara queden pendents i que resumeixen en les següents:

 • La recuperació automàtica de l’assoliment del 1r sexenni a sis anys ressituant la resta de sexennis quan correspongui i reconeixent l’existència del deute contret per part de l’Administració.
 • La integració immediata del professorat tècnic d’FP i l’equiparació salarial de tots els docents d’FP que ja desenvolupen tasques dins del sistema encara que no tinguin la titulació universitària.
 • La reducció de 2h lectives per als majors de 55 anys.

Després de la reunió de la mesa sindical, la secretària general d’Educació, Patrícia Gomà, ha assegurat que, per organitzar el curs vinent, el Departament utilitzarà “altres eines durant el juliol si és que calen”. Gomà també ha remarcat que aquesta decisió està relacionada amb el procés d’oposicions que s’allargarà fins a finals del 2024. De fet, aquest juliol hi haurà 300 tribunals als centres, però Educació ja ha afirmat que el curs començarà “amb totes les garanties” el pròxim 6 de setembre.

Aquesta mesura podria aplicar-se també el juliol del 2024 pel procés d’estabilització que acaba al desembre, però ha recordat que gran part de les proves tenen lloc aquest estiu.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Vendetta a maig 11, 2023 | 16:02
  Vendetta maig 11, 2023 | 16:02
  Ganduls y ploramicas a ucrania am akets carallots
 2. Icona del comentari de: Carles a maig 11, 2023 | 16:44
  Carles maig 11, 2023 | 16:44
  Jajaja, es nota que vénen eleccions. No es preocupeu que no us votarà ni Al·là
  • Icona del comentari de: Català a maig 12, 2023 | 08:09
   Català maig 12, 2023 | 08:09
   Doncs crec que si, tindran vots. Els catalans som així de rucs.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa