El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Educació nomena 1.568 docents més per assegurar la presencialitat
  • CA

El Departament d’Educació ha anunciat aquest dimarts que nomenarà un total de 1.568 docents per substituir els mestres i professors de baixa a partir d’aquest dimecres. No és la primera vegada que es fa una recerca massiva, el passat dilluns es van nomenar 1.517 docents i el dissabte 571, el que suma un total acumulat de 3.656 docents contractats de manera temporal per les baixes per coronavirus. A causa de la crisi en el sistema educatiu que estan generant totes les baixes, la temporalitat dels contractes ha baixat de set dies a cinc i, en casos molt excepcionals d’urgència també hi ha centres amb més de tres baixes inferiors a cinc dies.

Per minimitzar les possibles baixes de professors i mestres, hi haurà nomenaments telemàtics cada dia durant aquesta setmana i la propera. Per demarcacions, on hi ha hagut més nomenaments ha estat a la del Maresme i el Vallès Oriental, amb 252, seguida de la del Vallès Occidental, amb 243. A Girona se n’han nomenat 190, a Barcelona Comarques se n’han nomenat 178, a la Catalunya Central, 153, i a la ciutat de Barcelona i el Baix Llobregat, 150 en cada regió. Pel que fa a Tarragona se n’han nomenat 116, a Lleida, 88 i a l’Ebre, 48.

I és que les escoles no han estat una excepció per la variant Òmicron. A la tornada de Nadal ja hi havia més de 6.000 docents confinats a causa d’haver donat positiu en Covid i al voltant de 23.000 alumnes. El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ja assegurava el passat diumenge que es farien aquest nomenaments diaris “com a mesura excepcional” perquè les baixes de curta durada per Covid-19 estiguessin cobertes en un dia i s’evités el caos a les aules. Tot i això, des de les escoles continuen demanant mesures més efectives per obtenir les baixes o tests gratuïts per poder mantenir la seguretat del seu alumnat i professorat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa