23.000 alumnes i 6.000 docents en quarantena en el segon dia de classe

Les escoles catalanes no han evitat les conseqüències de la variant Òmicron. Segons ha informat la conselleria d’Educació en una actualització de dades a partir del buidatge de cada centre hi ha 28.087 persones de la comunitat educativa en quarantena: 22.572 alumnes, 5.509 docents i personal intern, i sis treballadors externs. A més, hi ha hagut 33.907 positius en els últims 10 dies: 27.291 d’alumnes, 6.610 de docents i personal intern, i sis entre el personal extern.

En el primer recompte del segon trimestre aquest dimarts al matí s’ha comptabilitzat un únic grup confinat i cap centre tancat per Covid. Des de l’inici del bolcat de dades de cada centre en l’aplicació desenvolupada per la Generalitat per fer seguiment dels casos, el passat 23 d’agost, hi ha hagut 122.529 positius acumulats: 100.350 d’alumnes, 22.127 de docents i personal intern, i 52 entre el personal extern.

En l’últim recompte del primer trimestre, la xifra acumulada era de 45.469 positius, el que demostra que durant les vacances de Nadal els casos de Covid s’han multiplicat: s’han comptabilitzat 77.060 entre alumnes i personal educatiu.

En aquest marc, i per fer front a l’allau de baixes per Covid que pateixen els centres escolars, el Departament d’Educació ha contractat 1.517 docents substituts destinats a cobrir aquestes baixes de mestres i professors que es sumen als 571 interins que la conselleria va nomenar aquest divendres per fer front a les baixes que ja es coneixien tres dies abans de la represa del curs. El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, va assegurar diumenge que es faran nomenaments cada dia “com a mesura excepcional” perquè les baixes de curta durada per Covid-19 estiguin cobertes en un dia i s’eviti el caos a les aules..

Segons la conselleria, aquests nomenaments es van fer divendres passat i es preveu que aquest dilluns, dia de retorn a les aules, se’n facin més per cobrir les noves baixes que es comuniquin. Es cobriran, per tant, totes les baixes iguals o superiors a cinc dies a partir de nomenaments d’urgència conforme es vagin comunicant noves baixes.

Nou comentari