El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La pandèmia arriba a la zona de descontrol
  • CA

La pandèmia de la Covid-19 ha arribat a Catalunya a la zona de descontrol, segons mostren les dades del Departament de Salut publicades aquest dimecres. La taxa de positivitat, és a dir el percentatge de proves que es fan que donen positiu, se situa aquest dimecres en un 5%, que és justament el llindar que l’Organització Mundial de la Salut (OM) considera com l’indicador que mostra que l’epidèmia s’escapa al control.

Aquest assoliment es concreta el dia en què la pressió hospitalària ha augmentat de forma considerable. Un total de 46 pacients nous han ingressat amb Covid-19 als centres hospitalaris catalans i el balanç total ja puja a 565. Les unitats de cures intensives (UCIs), que després de l’estrebada de la cinquena onada havien anat perdent ocupació, tornen a omplir-se a mesura que la tardor i el fred avancen. Aquest dimecres hi ha vuit persones més en llits de crítics, en total 127.

Els nous casos confirmats per proves PCR i tests antigènics (TA) tampoc es converteixen en bona notícia: Catalunya ha registrat en 24 hores 1.809 contagis. Aquesta xifra és un pronòstic negatiu per a les unitats de crítics, que es veuran pressionades en les properes setmanes, a mesura que avancin els nous ingressos i la pressió hospitalària.

El risc de rebrot ha pujat tres punts i ara se situa en 223; la incidència acumulada a 14 dies augmenta més de sis punts i passa de 158,62 a 165,25 casos per cada 100.000 habitants. La velocitat de propagació és l’únic que baixa, de forma lleu, passant d’1,42 a 1,38. El balanç de morts se situa en 24.093.

Aquestes dades son les que té el Procicat damunt la taula la setmana que s’està pendent de la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) sobre l’ampliació de l’aplicació del passaport Covid a bars, restaurants i gimnasos. El conseller de l’Interior, Joan Ignasi Elena, ha demanat col·laboració dels establiments per demanar els certificats i ha anunciat que es faran inspeccions quan es tinguin indicis que no es compleix la norma..

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Pensem! a novembre 24, 2021 | 11:39
    Pensem! novembre 24, 2021 | 11:39
    El més trist, que tots són gent vacunada. I amb dos o tres punxades. Alguna cosa no va.
  2. Icona del comentari de: Hipocresia a novembre 24, 2021 | 12:02
    Hipocresia novembre 24, 2021 | 12:02
    ¿ Porqué han puesto vacunas entonces ? ¿ Para que sirven ? ¿ Quiénes son los infectados, son vacunados o no ? Y los políticuchos como siempre alarmando porqué el problema son las camas en hospitales. Y la prensa, que vive de ellos, siguiendo a la mano que tiende. ¿ Porqué no informáis del precio de la luz ? Porqué no informáis que la gene se ha inventado TRES nuevos impuestos ?
    • Icona del comentari de: Negacionistaconspirador a novembre 24, 2021 | 15:44
      Negacionistaconspirador novembre 24, 2021 | 15:44
      ¿ Porqué han puesto vacunas entonces ?Per poder vendre un producte i beneficia a una empresa que es diu BlackRock. Para que sirven ? Perquè BlackRock faigo el gran negoci.¿ Quiénes son los infectados, son vacunados o no ?Doncs una mica de tot això si ni ha molt de vacunats."Y los políticuchos como siempre alarmando porqué el problema son las camas en hospitales. Y la prensa, que vive de ellos, siguiendo a la mano que tiende."Els polítics estan a les ordes de BlackRock, ja que és qui finança les campanyes electorals i tota la mandanga i els mitjans de comunicació bàsicament la gran majoria ja és de BlackRock. ¿ Porqué no informáis del precio de la luz ?Bàsicament perquè no interessa, ja que el gran beneficiat com no podria ser torna a ser BlackRock .Porqué no informáis que la gene se ha inventado TRES nuevos impuestos ?Perquè tampoc interesa, ja que aquest impòs és per pagar les vacunes de BlackRock. Bé no sé si tan servit les meves respostes, però espero que taigin ajudat.
  3. Icona del comentari de: Negacionistaconspirador a novembre 24, 2021 | 15:33
    Negacionistaconspirador novembre 24, 2021 | 15:33
    Va averar una xusma i una màfia que l'estem paga i que no és barata que en van dir que al aribar al 70% de vacunats tot això estaria controlat un cop arribat en aquest 70% en trobem amb aquesta notícia. Que esta passa'n? Perquè la pandèmia no està sota control? Doncs la veritat tota la gent que deia que al 70% de vacunats tornaríem a la normalitat estaven a les ordes de BlackRock que es qui s'emporta els grans beneficis de la vacuna. En definitiva que allò que t'ornaríem a la normalitat res de res i BlackRock ja ha fet el seu gran negoci. Eee i aquí ningú dimiteix ni passa res sembli cal subnormal.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa