Els Mossos faran inspeccions per controlar l’ús del passaport Covid on és obligatori

El conseller de l’Interior, Joan Ignasi Elena, ha advertit aquest dimecres en una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio que els Mossos d’Esquadra faran inspeccions per controlar que es demana el passaport Covid en els establiments on serà obligatori a partir de divendres i un cop el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ho avali. El conseller ha remarcat que “en una situació com la que estem, el conjunt de la societat no pot esperar sempre que sigui un tercer que resolgui les coses: hi ha una responsabilitat individual dels establiments de demanar els certificats i en termes generals em sembla que serà així”. Ara bé, ha advertit Elena, “quan hi haurà percepció que no es produeix hi haurà actuació de la policia”.

Elena ha recordat que és “relativament fàcil fer el control” i que el certificat Covid de la UE “es pot aconseguir amb certa facilitat”. El conseller de l’Interior ha alertat que “hi haurà controls”, però ha remarcat que el Govern apel·la “a la responsabilitat individual i col·lectiva, dels establiments” per una bona aplicació de la mesura. Elena ha defensat el passaport Covid perquè “és una bona mesura”, una restricció que “no té efectes com tancaments o reduccions d’horaris o aforaments”.

D’aquesta manera, ha afegit el conseller de l’Interior, es pot “garantir que l’activitat econòmica pugui continuar i seguir amb certa normalitat la vida en societat, a la vegada que ens prevenim del virus, que segueix apretant i cal vetllar”. En aquest context, els Mossos “estaran pendents” i “naturalment hi haurà inspeccions”, ha reiterat Elena. Tot i així, ha afegit, “no anirem a tots els locals perquè no hi ha capacitat de fer-ho”. “Hi ha una responsabilitat que no es pot delegar, hi ha la responsabilitat pròpia dels establiments per fer el control”, ha subratllat el conseller de l’Interior.

Comentaris

  Manel Novembre 24, 2021 | 12:29
  Podrien aprofitar per a demanar papers als inmigrants il.legals, l´hosteleria n´esta plena d´il.legals treballant en negre.
  Negacionistaconspirador Novembre 24, 2021 | 15:23
  Tants controls com faigo falta només faltaria que l'agent entres en un bar o restauren i no dones benefici econòmic a BlackRock a traves de la vacuna. "Després la xusma i la màfia que en governen aquí ens diuen que la gent té que disminuir la interacció social perquè la vacuna no fa allò que ens van dir. Al final tot és una Fake news de la màfia que en governa aquí i que està a les ordes de la màfia americana.
  Winston smith Novembre 24, 2021 | 18:13
  Quina cosa més democràtica y per res del món semblant al que feien els nazis.

Nou comentari