La CUP s’ha mostrat aquest divendres escèptica amb les xifres del pressupost de Salut que ha presentat el conseller Josep Maria Argimon en comissió parlamentària. La diputada de la CUP Eulàlia Reguant ha dit que “es parla molt de pressupostos expansius, però si gratem, en realitat no és tal l’augment”. Els anticapitalistes creuen que l’increment de despesa és perquè la realitat requereix de més recursos, però això “no vol dir que atenguem més la gent, sinó que atenem el que hi ha”. Reguant s’ha afegit a les crítiques que abans ha fet la diputada del PSC Assumpta Escarp, que ha titllat els comptes de “continuistes”.

Reguant ha denunciat que “allò pressupostat no donarà resposta a la necessitat de la ciutadania ni del personal sanitari” i s’ha referit a la situació de l’atenció primària: “En els pressupostos no es veu que s’acabi de recollir la necessitat de donar resposta”. La diputada cupaire ha considerat que es “maquillen números” i “a l’hora de la veritat no es veu traduït amb amb més personal als equips base perdonar resposta a la situació”. 

Seguint amb la primària, Reguant ha dit que l’aportació a primària “queda lluny” del 25% que sempre es reclama i sempre s’aprova i se situa per sota del 17%. Els cupaires també han criticat la inclusió de nous perfils al sistema sanitari com els nutricionistes: “No és el reforç que necessita la primària, no donen resposta, son gestors o consultors”. Reguant ha dit que cal reforçar amb personal mèdic i d’infermeria, més enllà que després es pugui complementar amb altres perfils.

Els cupaires tampoc veuen bé els plans en salut mental perquè no es veu que es vulgui apostar per una xarxa pública de salut mental. Reguant ha dit que dels comptes es dedueix l’aposta per un sistema concertat, “un sistema sanitari d’un entramat absolutament complex, on s’acaben fent transferències de diners públics a fundacions i empreses privades que busquen maximitzar beneficis”.

Comentaris

  Català Novembre 12, 2021 | 17:11
  Cosa nova.
  MHP Novembre 12, 2021 | 17:51
  "Antisistemes" vivint de p... mare a costa del sistema, alucinant. Com us prenen el pel, babaus.
  Cge Novembre 12, 2021 | 18:13
  NO no viuen a conte del sistema , viuen a conte dels seus propis diners, son fills de gent molt acomodada , no són pobrets sinó tots tenen bastantes virolles.
  Aigualit Novembre 12, 2021 | 19:35
  Han posa't a la Reguant de portaenveu per fer por? Cada cop que la veig, no puc dormir, és acollonant.
  kim Novembre 12, 2021 | 20:43
  Al contrari d´altres partits, els carrecs de les CUP tenen un màxim que poden cobrar i tot el que passi d´això ho donen al partit o fins socials, per tant si algú viu del sistema no són ells.

Nou comentari