El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Catalunya tindrà 1.315 punts de venda de petards per Sant Joan
  • CA

La delegació del govern espanyol a Catalunya ha autoritzat l’obertura de 1.315 punts de venda de petards per Sant Joan. Són uns trenta locals i casetes menys que l’any passat, quan se’n van autoritzar 1.348. A Barcelona s’han tramitat 831 casetes i 104 locals, mentre que a Girona han estat 126 les casetes permeses i 5 els locals. A Tarragona hi haurà 82 casetes i 92 locals i a Lleida tindran 72 casetes i 3 locals. En total, a Catalunya hi haurà 1.111 casetes i 204 locals autoritzats per vendre petards.

La delegació explica la lleugera davallada en l’autorització de locals pel nou reglament que han de complir els punts de venda. Recorden que cal que els espais tinguin doble porta, una d’emergència, i que tinguin magatzem, antiincendis i detectors sísmics. A part, la quantitat màxima a emmagatzemar passa de 50 kg de matèria reglamentada dins a un màxim de 150 a 300 kg.

Espectacles pirotècnics autoritzats

D’altra banda, a causa de la declaració de l’estat d’alarma durant els últims tres mesos no s’han tramitat expedients d’espectacles pirotècnics, correfocs i trabucaires. Per la campanya d’enguany, amb l’estat d’alarma ja decaigut, s’han autoritzat 55 espectacles, la meitat que l’any passat, que van ser 104.

Pel que fa a correfocs, se n’ha autoritzat 204 de més de 50 kg de pólvora, mentre que durant la campanya de l’any passat van ser 951, i se n’han notificat 270 de menys de 50 kg. I en relació a trabucaires, al llarg de tot l’any des del juny passat s’han autoritzat 169 actuacions, mentre que el període anterior van ser 257.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa