El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Catalunya supera el pic d’hospitalitzacions de la cinquena onada
  • CA

Continuen les dades rècord. En les últimes 24 hores el Departament de Salut ha notificat més de 34.912 contagis -uns 5.000 menys que en el darrer balanç- i 57 defuncions a Catalunya, el que eleva la xifra global de la pandèmia a 24.974. Catalunya està a punt de superar les 25.000 morts per Covid-19 des de l’inici de la pandèmia el març del 2020. La xifra de contagis s’ha reduït especialment respecte aquest dimarts, quan es va registrar un màxim històric amb més de 43.000 casos.

A banda, els hospitals continuen omplint-se. La pressió hospitalària està augmentant i els centres hospitalaris han sumat en les últimes hores 93 pacients més ingressats elevant el total a 2.405. Per tant, Catalunya ha superat el pic d’hospitalitzacions de la cinquena onada, quan es va arribar a 2.312. A més, hi ha dos pacients més a les UCI, que ja s’enfilen a 527 pacients crítics. L’atenció primària comença a estar saturada pel nombre de visites que registra cada dia. Aquest dimarts els CAP van atendre 72.035 visites. Aquest col·lapse ha portat el Govern a crear un sistema per automatitzar les baixes i les posteriors altes per Covid.

En paral·lel, el risc de rebrot puja a 4.380, 340 punts més que en el darrer balanç, i l’Rt puja quatre centèsimes fins a 1,12. Aquest és un dels indicadors que mira Salut per detectar si es comença a produir una frenada en la sisena onada. En vista a una millora recent d’aquest indicador el Govern va anunciar aquest dimarts que no té intenció de prorrogar el toc de queda més enllà del 21 de gener.

Òmicron també ha afectat les escoles. Tant, que el Departament d’Educació va canviar el protocol escolar només dos dies després de la represa de les classes. Educació ha publicat una ampliació del document on relata les actuacions dels mestres i professors davant els possibles positius de Covid. D’acord amb la nova normativa, els alumnes i professors que ja hagin passat la Covid-19 en un període inferior a tres mesos no caldrà que se sotmetin a un test d’antígens. D’aquesta manera, els alumnes i professors que siguin contactes estrets i hagin estat positius els últims tres mesos podran fer vida completament normal sense necessitat d’haver donat negatiu a cap prova.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: El Negi Conspi a gener 13, 2022 | 19:19
    El Negi Conspi gener 13, 2022 | 19:19
    Això és del bé que van les vacunes amb un 80,8 de la població vacunada sort que amb el 70% s'acabava. Com aquell que ho deien ja han trincat i de responsabilitat cap ni un això és el que passa amb un món fet per a corruptes i governats per a corruptes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa