El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Govern no prorrogarà el toc de queda més enllà del 21 de gener
  • CA

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha assegurat que hi ha “indicis” d’una “propera millora” en la pandèmia, ja que els indicadors mostren la desacceleració de la sisena onada. El Govern preveu que el pic s’assoleixi aviat malgrat el rècord de contagis registrat aquest dimarts així com la pressió als centres d’atenció primària, que han realitzat 100.000 consultes en només un dia. “Les mesures preses abans de Nadal estan aconseguint els objectius proposats. Calia reduir la mobilitat i la interacció social i sembla que s’està aconseguint”, ha celebrat Plaja. Si aquestes previsions del Govern es compleixen, Plaja ha assegurat que “no es prolongarà el toc de queda”. “No és una de les mesures que proposaven els experts, però les seves propostes no són vinculants i les decisions les pren el consell delegat. El toc de queda ha servit”, ha defensat.

Plaja no ha avançat quan es retiraran altres mesures aplicades abans de Nadal per intentar contenir la variant Òmicron, com ara la reducció d’aforament a restaurants i gimnasos o el tancament de l’oci nocturn. “Avui només podem anunciar que si els indicadors segueixen amb aquesta desacceleració no s’allargarà el confinament nocturn”, ha dit per evitar mullar-se sobre la resta de mesures. “No podem parlar de flexibilització de mesures perquè no estem en aquesta situació”, ha conclòs. La següent mesura a revisar, però, serà la limitació del nombre de persones en les reunions perquè “afecta drets fonamentals”, com en el cas del toc de queda. La reobertura de l’oci nocturn es farà, segons Plaja, “sense precipitació ni dilació”.

La portaveu també ha dit que no es contempla cap modificació del certificat Covid: “Ni per ampliar-lo ni per retirar-lo”. Per tant, els restaurants i bars hauran de seguir demanant el document en interiors.

Les baixes a les escoles

En paral·lel, Plaja ha assegurat que el Govern treballa per “minimitzar les baixes” a l’escola, per la qual cosa es faran nomenaments diaris de substituts. Aquest dilluns es van nomenar 1.517 substituts que es van sumar als 571 nomenats aquest divendres, tres dies abans de la tornada a l’escola. El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, va assegurar diumenge que es faran nomenaments cada dia “com a mesura excepcional” perquè les baixes de curta durada per Covid-19 estiguin cobertes en un dia i s’eviti el caos a les aules.

Òmicron també ha afectat les escoles, que aquest dimarts tenen més de 28.000 persones en quarantena. Es tracta de prop de 23.000 alumnes i 6.000 docents, però no hi ha cap centre tancat i només hi ha un grup bombolla confinat després del canvi de protocol.

Acord perquè les juntes de propietaris siguin telemàtiques

A banda, el Govern ha aprovat un decret llei que facilita el funcionament de les juntes de propietaris sotmeses al règim de la propietat horitzontal. La nova normativa, que modifica temporalment els articles relatius a la propietat horitzontal del llibre cinquè del Codi civil català, prorroga fins al 30 de juny de 2022 l’obligació que tenen les comunitats de propietaris de celebrar les reunions anuals, que les podran mantenir de manera telemàtica.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: rd a gener 11, 2022 | 13:02
    rd gener 11, 2022 | 13:02
    ben fet, i s´hauría de prohibir als que no es volen vacunar que surtin de casa

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa