El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Govern canvia el protocol dos dies després del retorn a les aules
  • CA

El Govern ha tornat a canviar el protocol de contenció i contagis de Covid-19 a les escoles. Aquest dimecres el Departament d’Educació ha publicat una ampliació del document on relata les actuacions dels mestres i professors davant els possibles positius de Covid. D’acord amb la nova normativa, els alumnes i professors que ja hagin passat la Covid-19 en un període inferior a tres mesos no caldrà que se sotmetin a un test d’antígens. D’aquesta manera, els alumnes i professors que siguin contactes estrets i hagin estat positius els últims tres mesos podran fer vida completament normal sense necessitat d’haver donat negatiu a cap prova.

En una primera instància l’informe constatava que s’eliminaven les quarantenes, tal com ja havia anunciat el Departament, però a diferència d’altres territoris de l’Estat, a Catalunya se segueix mantenint els tests d’antígens com a mesura de seguretat extra -els únics que no hauran de fer-se’l són els qui hagin passat la malaltia en els darrers tres mesos-. El Departament considera ara que la mesura ja no és necessària per a tothom, ja que els alumnes i professors que ja han estat infectats de Covid en els últims 90 dies ja estan inmunitzats i per tant, no hi ha tant perill de contagiar-se.

Tot i això, el Departament d’Educació també ha assegurat que els vacunats sí que poden contagiar-se i, per tant, l’immunització amb la vacuna és més dèbil que la de l’infecció. Per aquest motiu, l’administració ha afirmat que els vacunats és necessari que es facin tests d’antígens per contactes estrets. Pel que fa a les quarantenes no es considerarà que un grup s’hagi de confinar fins que els contagiats no arribin a les cinc persones d’un mateix grup bombolla, és a dir, de la mateixa classe. A més, el Departament ja va anunciar que les quarantenes es reduirien de deu a set dies.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: A mear a gener 12, 2022 | 21:59
    A mear gener 12, 2022 | 21:59
    Cambian de opinión cada vez que van a mear.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa