Catalunya, a punt de superar les 25.000 morts per Covid-19

Catalunya està a punt de superar les 25.000 morts per Covid-19 des de l’inici de la pandèmia. Segons les dades del departament de Salut, des de l’1 de març del 2020 s’han notificat 24.791 defuncions al país, el que dona una mitjana de més de 36 morts diàries. El dia amb més defuncions de tota la pandèmia és el 30 de març de l’any passat, durant la primera onada, quan es van registrar 417 morts.

Des de llavors, la mortalitat de les onades posteriors ha caigut en picat. L’arribada de la variant òmicron, molt més contagiosa, però menys letal, ha consolidat la tendència iniciada amb la variant delta. En les últimes cinc setmanes, Catalunya ha detectat uns 388.000 positius, el 27,8% del total des de l’inici de la pandèmia. En canvi, en el mateix període s’han notificat 572 defuncions, el 2,3%.

Això vol dir que durant la sisena onada s’han produït una mort per cada 678 positius, mentre que en el còmput global de la pandèmia la taxa se situa en una defunció per cada 56 casos.

El pic de la sisena onada

Les autoritats sanitàries confien que en una setmana o 10 dies la sisena onada arribarà al pic de contagis després d’haver alentit la seva propagació. En l’últim mes, el nombre de contagiats a Catalunya pràcticament s’ha estat doblant setmana rere setmana, mentre l’última setmana només ha crescut un 23%. Malgrat tot, el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha alertat que la baixada de la corba de la sisena onada serà lenta. “Quan comencem a baixar potser passem de 150.000 casos a la setmana a 140.000”, ha advertit.

En les últimes 24 hores Salut ha notificat més de 31.600 contagis i 79 morts a Catalunya, la qual cosa no vol dir que s’hagin produït tots aquest divendres. A vegades les dades arriben amb retard i es corregeixen les estadístiques de dies anteriors. El risc de rebrot continua desbocat per sobre dels 4.000 punts, però la velocitat de contagi (Rt) continua baixant i se situa en 1,22, un indicador de la frenada que està patint la sisena onada.

Comentaris

  JOSEP Gener 08, 2022 | 18:33
  LA VACUNACIÓ OBLIGATORIA , Avui per avui es imposible , cosa si es fes una Votació JO VOTARIA SI A FER OBLIGATORI POSAR LA VACUNA . A les criatures sels obliga posar LA VACUNA DE LA GRIPE .Lo que no a de ser que una MINORIA DE ANTIVACUNES posi en perill a la Mayoria ja Vacunada .Pero ara ja una cosa poden fer els Governs Autonomics entre ells Catalunya . Ampliar EL PASSAPORT COVID , Ques tingui que presentar per ENTRAR ALS SUPERMERCATS , BOTIGAS Ja que en elles no es guarda prou la Distancia .Tambe en Bars , Restaurants , Cafeterias molta Gent entre Sense posar la Mascareta i ningu els diu res .NI Els demana el Passaport Covid , faltan Inspeccions Policials que no es fan NI Es Multa la Gent que no es posa la Mascareta al Carrer . PUJEN ELS CONTAGIS MOREN PERSONES , Pero ni Ajuntaments ni Policias Fan res per evitar pujin els contagis .. PONTELA PONSELA LA MASCARILLA .. PONTE LA VACUNA NO SEAS INCIVICO Y EGOISTA .... LAS VACUNAS SALVAN VIDAS . Quien no lo vea asi tiene un grabe problema mental .
   El Negi Conspi Gener 08, 2022 | 23:47
   I la persona que no es pugui vacunar sigui al·lèrgica o per recomanacions mèdiques que fem a la cambra de gas com els jueus o que?
  Mal negoci haver d'obeir el govern mental Gener 08, 2022 | 19:20
  79 morts en un dia I tant ens fa? En què ens hem convertit? Crec que hem de reflexionar sobre les competències dels governs. El poder de prendre decisions el té el govern central I sembla que tant li fa. Hi ha diaris alemanys que defineixen l'actitud de Sánchez com la de l'estruç. Ara ja ens hi va la vida. Mo és bon negoci pertanyer a Espanya.
  El Negi Conspi Gener 08, 2022 | 23:49
  Sol cal llegir l'agenda 2030 l'apartat 1.2 per entendre el que passa no cal ser el més espavilat del món.

Nou comentari