El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Catalunya supera les 25.000 morts per Covid
  • CA

Continuen les dades rècord de contagis. En les últimes 24 hores el Departament de Salut ha notificat més de 35.426 contagis -uns mil més que en el darrer balanç- i 28 defuncions a Catalunya, el que fa que la xifra global superi els 25.000 morts des de l’inici de la pandèmia el març del 2020. Feia dies que la xifra de morts s’apropava a aquest llindar, que finalment ha superat aquest divendres.

A banda, els hospitals continuen omplint-se. La pressió hospitalària està augmentant i els centres hospitalaris han passat el llindar dels 2.500 ingressats, amb 2.524 hospitalitzats. Per tant, Catalunya segueix superant el pic d’hospitalitzacions de la cinquena onada, quan es va arribar a 2.312. Tot i així, hi ha dotze pacients menys a les UCI, que es mantenen en 515 pacients crítics. L’atenció primària comença a estar saturada pel nombre de visites que registra cada dia. Aquest dimarts els CAP van atendre 72.035 visites. Aquest col·lapse ha portat el Govern a crear un sistema per automatitzar les baixes i les posteriors altes per Covid. En paral·lel, el risc de rebrot puja a 4.699, 319 punts més que en el darrer balanç, i l’Rt puja tres centèsimes fins a 1,15.

Tercera dosi per a la franja de 30 a 39

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha avançat que el departament ha obert aquest divendres al matí la vacunació de la tercera dosi a la franja d’edat de 30 a 39 anys. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Argimon ha explicat que Salut té cites disponibles, tot i que ha reconegut que no tothom podrà demanar hora “al costat de casa”.

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, va anunciar dijous que el govern espanyol havia decidit autoritzar l’administració de la tercera dosi als majors de 18 anys i deixava la concreció del calendari a les autonomies. Era una petició que havia fet Salut. Darias va afirmar que la prioritat era obrir el grup de 30-39 anys per després anar baixant en funció de la disponibilitat de cada territori.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa