El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Salut obre la tercera dosi a la franja d’edat de 30-39 anys
  • CA

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha avançat que el departament ha obert aquest divendres al matí la vacunació de la tercera dosi a la franja d’edat de 30 a 39 anys. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Argimon ha explicat que Salut té cites disponibles, tot i que ha reconegut que no tothom podrà demanar hora “al costat de casa”.

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, va anunciar dijous que el govern espanyol havia decidit autoritzar l’administració de la tercera dosi als majors de 18 anys i deixava la concreció del calendari a les autonomies. Era una petició que havia fet Salut. Darias va afirmar que la prioritat era obrir el grup de 30-39 anys per després anar baixant en funció de la disponibilitat de cada territori.

Sanitat també ha acceptat la petició de Salut de rebaixar de sis a cinc mesos l’interval entre la segona i la tercera dosi seguint les recomanacions d’autoritats sanitàries com el Centre de Control de Malalties dels Estats Units (CDC). En aquest cas, només afecta els vacunats amb Moderna o Pfizer.

La tercera dosi, una prioritat

Salut fa setmanes que prioritza l’administració de les terceres dosis per reduir la pressió hospitalària i ajudar a descongestionar el sistema sanitari. Segons les dades de la conselleria, els majors de 50 anys que no s’han vacunat tenen tres vegades més de probabilitats d’acabar a l’hospital si es contagien de Covid-19 i 7,2 vegades més d’entrar a les Unitats de Cures Intensives (UCI). A més, la tercera dosi redueix fins a 15 vegades la possibilitat d’acabar a l’UCI.

Fins ara, un terç dels catalans ha rebut la tercera dosi de la vacuna contra la Covid-19, mentre que el 77,1% ja tenen la pauta completa. La franja d’edat 30-39 anys és la que menys s’ha vacunat fins ara. Segons Salut, al grup 30-34 anys només hi ha 73,9% amb pauta completa, mentre que al grup 35-39 anys puja a 77,5%.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa