La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha anunciat que el govern espanyol ha decidit obrir la vacunació per als majors de 18 anys, una petició de Salut. Es farà per franges, començant per la de 30 a 39 i continuant en funció de la disponibilitat de cada comunitat. Salut també va plantejar que s’escurcés l’interval de sis mesos des de la segona dosi per quan s’ha rebut Pfizer o Moderna i Sanitat ha recollit la proposta i l’ha reduït un mes. Ara, l’interval des de la segona dosi és de cinc mesos, tal com recomana, per exemple, el Centre de Control de Malalties dels Estats Units (CDC).

Cabezas ha reiterat en diverses ocasions la necessitat de vacunar-se amb les terceres dosis per evitar ingressos hospitalaris. Segons dades de Salut les persones majors de 50 anys no vacunades tenen una probabilitat tres vegades més gran de ser hospitalitzades per Covid, i 7,2 vegades més d’entrar a les UCI. A més, segons les dades que ha explicat Cabezas la dosi de reforç redueix fins a 15 vegades la possibilitat d’ingressar a les UCI.

Fins ara, només podien demanar hora les persones de 55 a 59 anys. Els responsables sanitaris insisteixen en els darrers dies en la importància de rebre la tercera dosi quan toqui per augmentar la protecció davant la variant òmicron i més en plena sisena onada. També recalquen que cal demanar cita prèvia per evitar al màxim la concentració de persones en una zona petita.

Gairebé un terç dels catalans ha rebut la tercera dosi de la vacuna contra la Covid-19. Segons les dades del departament de Salut, el 30,9% de la població s’ha posat la dosi de record, mentre que el 76,8% porta la pauta completa –primera i segona dosis–. Des de l’inici de la campanya de vacunació s’ha administrat més de 14 milions de vacunes: 6,4 milions de primeres dosis, 5,5 milions de segones i 2,2 milions de terceres. El descontrol de la pandèmia provocat per la irrupció de la variant Òmicron ha portat les autoritats sanitàries a donar prioritat absoluta a les terceres dosis.

Comentaris

    El Negi Conspi Gener 13, 2022 | 19:21
    I d'aquí a quatre dies la curta i d'aquí a vuit dies la cinquena i els altres anar trinca'n.

Nou comentari