El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Un terç dels catalans porta la tercera dosi de la vacuna contra la Covid

Gairebé un terç dels catalans ha rebut la tercera dosi de la vacuna contra la Covid-19. Segons les dades del departament de Salut, el 30,9% de la població s’ha posat la dosi de record, mentre que el 76,8% porta la pauta completa –primera i segona dosis–. Des de l’inici de la campanya de vacunació s’ha administrat més de 14 milions de vacunes: 6,4 milions de primeres dosis, 5,5 milions de segones i 2,2 milions de terceres.

El descontrol de la pandèmia provocat per la irrupció de la variant Òmicron ha portat les autoritats sanitàries a donar prioritat absoluta a les terceres dosis i confien que amb la fi de les vacances de Nadal es pugui donar un nou impuls a la vacunació. Aquesta setmana s’han posat 260.000 dosis de la vacuna, de les quals gairebé 192.000 eren dosis de record. La gent gran que viu en residències és la que té una major cobertura amb la tercera dosi amb gairebé un 91%, seguits dels majors de 80 anys (85,2%), els de 70 (77,8%) i el personal sanitari (69,7%).

Qui es pot vacunar?

Actualment, Catalunya permet la vacunació de qualsevol persona major de cinc anys. Només cal demanar cita a la web de Salut. El departament ha informat que hi ha cites disponibles a tots els centres de vacunació del país durant tot el mes de gener. Les persones que hagin donat positiu o estiguin en quarantena hauran d’esperar quatre setmanes després de recuperar-se per poder demanar cita. 

En el cas de les dosis de record –que només estan disponibles per a certs grups d’edat– han d’haver passat sis mesos des de la darrera dosi si són vacunes d’ARNm (Pfizer i Moderna) o tres mesos si són d’adenovirus (AstraZeneca o Janssen). Els contactes estrets que no hagin passat la malaltia podran demanar cita per vacunar-se quan acabin la quarantena i se’ls apliquen els mateixos criteris després de la darrera dosi si són dosis de record.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Observador a gener 09, 2022 | 17:27
  Observador gener 09, 2022 | 17:27
  A casa ho estem tots, de vacunats. La dona i jo, filles gendres i nets.
 2. Icona del comentari de: El Negi Conspi a gener 09, 2022 | 18:23
  El Negi Conspi gener 09, 2022 | 18:23
  Sol falta el 60% per arribar a l'objectiu marcat per BlackRock & Company i poder fer el gran negoci després vindrà els anticossos i la pastilleta antiviral i que no vingui la 4 també tot depèn de com reaccioni la gent.
 3. Icona del comentari de: Maria a gener 10, 2022 | 10:30
  Maria gener 10, 2022 | 10:30
  Aquesta imatge demostra la inhumanitat dels pressumptes sanitaris acrivellant a tort i a dret, a l'hora, els braços d'aquesta pobra dona...como si no hubiera un mañana. I la gent anant comprant tests xinesos que donen falsos positius! I quantes famílies, per culpa d'aquesta ensarronada, no s'han pogut reunir els membres. En el nostre cas, ens ha passat. Vergonya, Aragonés!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa