El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Catalunya entra en la cinquena onada i la situació és “molt preocupant”, alerta Argimon
  • CA

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha confirmat aquest dimecres que el nou cicle de contagis que s’ha registrat a Catalunya conforma ja la forma d’una onada. Argimon ha dit que en dues setmanes els contagis s’han multiplicat per deu i que la situació satura la feina als CAPs, que afronta també al tasca de vacunació. “Tot no es pot fer”, ha dit Argimon en roda de premsa. El conseller de Salut ha dit que si aquest nivell de contagi s’hagués donat sense l’existència de vacunes hauria calgut confinar-se a casa com en la primera onada de març del 2020.

El conseller ha advertit que la incidència és “molt elevada i preocupant” i que creix entre persones que no han estat vacunades. Salut ha anunciat al mateix temps que les persones majors de 16 anys ja poden demanar cita per vacunar-se a partir d’avui. “L’augment està sent en forma d’una onada”, ha remarcat Argimon. La nova onada té diferències respecte a les anteriors perquè “afecta sobretot a persones per sota de 40 anys” i no té de moment afectació en hospitals. A les UCIs a dia d’avui hi ha 129 llits ocupats. Ara bé, Argimon ha advertit que el còmput total de positius diaris no es fa el mateix dia (hi ha resultats de proves PCR que arriben més tard).

Així doncs, s’estima que ahir dimarts es van supèrar els 5.000 casos positius, un dia en què als CAPs es van notificar 2.000 positius en persones simptomàtiques que reclamen atenció. Fa dues setmanes aquesta xifra era de 190, de manera que en dues setmanes s’ha multiplicat per deu, ha remarcat Argimon. El conseller ha comentat que s’han fet més de 20.000 atnecions només amb Covid i ha advertit que els CAPs estan saturats, de manear que ha reclamat “responsabilitat” per protegir-se.

No hi ha previsió de fer passos enrere en la reobertura

Malgrat les dades negatives, Argimon ha dit que de moment “no hi ha cap previsió de marxa enrere” pel que fa a les mesures. L’indicador per fer passos enrere és “el de les cures intensives” i per tant “no tenim afectació de moment”, ha dit Argimon. “No hi haurà marxa enrere al Procicat d’avui”, ha subratllat. El conseller ha demanat que les persones s’autoregulin amb les mesures de proteccioi que confia en no haver de fer marxa enrere per les conseqüències emocionals i econòmiques. Ara bé, ha advertit que caldrà controlar que la situació no impliqui que hi hagi una afectació a la campanya de vacunació. “Hem de veure si la situaicó posarà límits a la capacitat de poder vacunar”, ha reblat el conseller.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Doctor Strangelove a juny 30, 2021 | 13:54
    Doctor Strangelove juny 30, 2021 | 13:54
    Sempre he defensat que els metges no saben comptar! A veure talòs, per a que hi hagi una cinquena onada, primer hi ha hagut d'haver la quarta, cosa que no ha passat meló. Doc.
  2. Icona del comentari de: Gironí a juny 30, 2021 | 15:44
    Gironí juny 30, 2021 | 15:44
    Doncs mireu; mentre escric aixó , miro per la finestra i veig el Santuari d'Argimont. Si voleu m'hi arribo a portar un ciri a la Mare de Déu...
  3. Icona del comentari de: Carles a juny 30, 2021 | 23:00
    Carles juny 30, 2021 | 23:00
    Qui dimonis va al Cap per una grip. L'abús de la sanitat s'hauria de multar!!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa