El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Catalunya bat el rècord de contagis amb 7.000 casos nous
  • CA

Catalunya ha batut aquest dimats el seu rècord de contagis confirmats per PCR i test d’antígens amb el registre de 6.981 casos de Covid-19 més que el dia anterior (de 393.533 a 400.514), segons mostra la darrera actualització de dades del Departament de Salut. Aquesta seria la xifra més alta que s’ha registrat en un sol dia d’ençà que va començar la pandèmia. La xifra més elevada s’havia registrat el 2 d’octubre passat, quan es va arribar a 6.456 casos nous. Salut ha precisat que aquesta xifra tan elevada inclou també la notificació de casos del cap de setmana i de després de la nevada.

Altres indicadors també mostren un agument. Específicament els que registren el nivell de pressió hospitalària. Aquest dimarts hi ha 62 persones més ingressades en centres hospitalaris a causa de la Covid-19 i set més estan ingressades en unitats de cures intensives, on en total hi ha 477 persones.

El risc de rebrot ha fet un salt de 63 punts i passa de 546 a 609, mentre que la velocitat de propagació es manté en el mateix valor que ahir, 1,21. La xifra de morts se situa en un total de 17.714, 86 més que el dia anterior. Pel que fa a vacunats, ja n’hi ha 76.187, 7.881 més.

Amb aquestes dades sobre la taula el Govern avalua aquest dimarts la idoneïtat d’ajornar les eleccions del 14-F per raons sanitàries. Aquesta decisió s’haurà de prendre aquest divendres i ha de sorgir del consens de la taula de partits que aborda la qüestió.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa