El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Campins: “És molt més important la tercera dosi que vacunar els infants”
  • CA

La presidenta del Comitè Científic Assessor del Departament de Salut, la doctora Magda Campins, s’ha mostrat partidària de prioritzar la tercera dosi de la vacuna a gent gran i població de risc que no pas vacunar els infants d’entre 5 i 11 anys. “És molt més important avançar amb la vacunació dels ancians que dedicar recursos a vacunar els nens, que no pateixen de forma greu la malaltia i no ocuparan molts llits d’UCI. Per tant, cal posar ràpidament la tercera dosi als majors de 60 anys i al personal sanitari“, ha comentat Campins aquest dissabte a Catalunya Ràdio.

En paral·lel, la presidenta del Comitè Científic Assessor de Salut ha apressat a instaurar el certificat covid a restauració i gimnasos: “Com més dies ho retardem, pitjor”. “Jo espero que dilluns pugi estar solucionada la incidència. M’ha sabut molt greu que les coses hagin anat malament perquè la tecnologia no hagi suportat l’allau de demandes de la ciutadania per descarregar el certificat”, ha continuat Campins. “El Govern havia d’haver fet una previsió i, si no es podia aplicar el divendres després de l’aval del TSJC, haver esperat dos o tres dies i posar-se a punt a nivell informàtic”, ha apuntat la també cap de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l’Hospital Vall d’Hebron.

Sobre la nova variant òmicron, Campins ha alertat que es tracta d’una variant que té “pràcticament el doble de mutacions que la variant delta”. “L’òmicron té unes 32 mutacions, i això ens preocupa perquè podria escapar de les vacunes”, ha reconegut la cap de Medicina Preventiva de Vall d’Hebron.

Per la seva banda, l’investigador de la Universitat de Leicester i professor dels Estudis de Ciències de la Salut de la UOC, Salvador Macip, va dir aquest divendres que sempre que apareix una nova variant de la Covid-19 “fa una mica de por”, però va voler posar “una nota de calma” davant la que s’ha identificat recentment al sud del continent africà. L’aparició d’aquesta nova variant amb una constel·lació de mutacions “inusual” ha desfermat una onada de nerviosisme global, amb tancament de fronteres i caigudes a borses.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Inútil a novembre 27, 2021 | 17:36
    Inútil novembre 27, 2021 | 17:36
    Primero dice que " se tiene que vacunar rapidamente "; después que la nueva variante " podría escaparse de la vacunas ". Y esa es la que manda en el procicat. Que inútil.
  2. Icona del comentari de: Xeringa a novembre 27, 2021 | 17:56
    Xeringa novembre 27, 2021 | 17:56
    A un nét ja l'han tornat a casa 3 cops per casos a la seva classe. A un altre el van enviar a casa positiu, per a continuació infectar als pares i germà petit (als primers encara no els havia tocat vaccinar-se). Els avis ja havíem rebut els vaccins, però, som susceptibles de reinfectar-nos, com sap la Dra. No entenc com havent vist que l'estat fa el que diu la UE, i aquesta còpia el que diuen els EEUU, no diuen d'una vegada que cal vacunar a tota la població per a la que ja existeixi una autorització (a partir de 5 anys). Vaccins n'hi ha per a tots.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa