El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els bombers lluiten contra el foc i la tramuntana a Roses
  • CA

Els bombers lluiten contra el foc i la tramuntana a l’incendi forestal de Roses (Alt Empordà), que des de poc abans de la mitjanit ha cremat unes 500 hectàrees. Unes 40 dotacions han aconseguit tancar bona part de la cua i del flanc esquerre de l’incendi a primera hora de la matinada, segons ha informat el cos. Fins ara han pogut envoltar amb mànega dues terceres parts d’aquestes zones i ara treballen per controlar el flanc dret. El cap de l’incendi avança imparable i ja ha arribat al mar, informen els Bombers.

El foc s’ha declarat en una zona pròxima al Mas Oliva i ha avançat amb rapidesa en direcció Montjoi, al Cap de Creus, empès per la tramuntana. A primera hora del matí els Bombers han pogut sumar tres mitjans aeris –-dos avions de vigilància i un helicòpter bombarder– per accelerar les tasques d’extinció. El foc ha obligat a confinar una quinzena de persones a Cala Montjoi i tres més a Cala Jòncols, mentre que la carretera d’accés a la zona es troba tallada i les serveis d’emergència demanen no acostar-se a la zona de l’incendi. Protecció Civil ha activat el Pla Especial d’Emergències per Incendis Forestals de Catalunya (Infocat) en fase d’Alerta pel fort vent que bufa a la zona de l’incendi.

Els Bombers han rebut l’avís cap a les 23.15. El foc s’ha iniciat a prop del Mas Oliva i s’ha propagat ràpidament cap Montjoi, mentre que la cua i el flanc s’ha estès cap al Pic de l’Àliga i Mas dels Arbres. Unes 40 dotacions, entre les quals 20 vehicles d’aigua, i les unitats del Grup d’Actuacions Forestals (GRAF), de l’Equip de Prevenció Activa (EPAF) i del Grup Operatiu de Suport (GROS) s’han desplegat per intentar controlar el foc. També s’hi han sumat unitat de les ADF de la zona, així com unitats dels Agents Rurals, dels Mossos d’Esquadra, de la Policia Local i del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa