Avís d’una investigadora de la UPC: “Ens esperen les dues pitjors setmanes des del març”

Clara Prats alerta que faran falta "bastantes setmanes" per tornar a un escenari normal

La investigadora de Models Matemàtics de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) Clara Prats ha assegurat aquest divendres que “ens esperen les dues setmanes més complicades des del mes de març“, en relació a l’expansió del virus. En declaracions al Matí de Catalunya Ràdio, ha alertat que faran falta “bastantes setmanes” per tornar a un escenari normal.

Prats ha afirmat que el pic d’ocupació a les UCI es podria produir “a finals de la primera setmana o la segona setmana de febrer“. La investigadora ha reconegut un primer indicador positiu aquesta setmana, la davallada de casos, però ha recordat que és incipient i que encara falta que aquesta tendència arribi a les hospitalitzacions, més tard a les UCI i posteriorment a les morts. “Caldria consolidar la tendència i no tenir ensurts”, ha dit

Ha alertat dels efectes que pugui tenir la variant britànica.”No sabem si pot emergir en quatre dies o en quatre setmanes“, ha dit la investigadora. Ha manifestat que això serà clau per veure quin efecte pot tenir. Prats ha esperat que “es retardi al màxim possible” i ha afirmat que la millor manera d’evitar l’expansió d’aquesta soca és continuar limitant els contagis.

La investigadora ha afirmat que actualment estem pagant les polítiques permissives per tal de salvar les festivitats de Nadal, i ha lamentat que en aquelles dates es traslladés la responsabilitat als ciutadans.

Nou comentari