El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Arrenca la primera fase de la prova de l’app’ d’alerta de contagis a La Gomera
  • CA

La primera fase de la prova pilot de l”app’ d’alerta de contagis de coronavirus arrenca aquest dilluns a l’illa canària de La Gomera. L’aplicació, que es dirà ‘Radar COVID’, funcionarà a Android i iOS i ja s’ha enviat a Google i Apple perquè superi els seus processos de validació i es publiquin a les seves botigues virtuals. Segons han informat fonts del Ministeri d’Afers Econòmics i Transformació Digital, la primera fase que comença avui serà una “intensa campanya de comunicació, sensibilització i formació a escala local”. La segona fase començarà el 6 de juliol amb la simulació de contagis i seguiment. A partir del 20 de juliol es farà una avaluació del pilot.

La campanya que es desplegarà a partir d’avui té com a objectiu promoure la descàrrega de l’aplicació amb la comunicació a través de mitjans de comunicació i institucions. També es farà a companyies navilieres i aerolínies perquè també se l’instal·li població de fora de l’illa. Es formarà els promotors encarregats de captar i assistir en la instal·lació de l”app’ i s’enviaran els correus als voluntaris inicials.

La simulació de contagis començarà el 6 de juliol amb un primer positiu inicial. Després, hi haurà tres onades seguides a partir dels dies 10, 13 i 17 de juliol. Es farà seguiment diari dels indicadors obtinguts per seguir l’evolució de la prova.

A partir del 20 de juliol s’avaluarà quanta gent se l’ha descarregat, com ha funcionat, quants positius es van comunicar i quants usuaris van mantenir l”app’ activa. Aquesta anàlisi servirà per decidir quin ús es fa d’aquesta eina.

 

Una participació voluntària

La participació en el pilot és voluntària i el sistema funcionarà a través de bluetooth, el que implicarà que no s’activi la geocalització dels usuaris. Amb l’aplicació descarregada i aquest sistema en marxa, el telèfon detectarà a través de codis aquelles persones que hagin estat a menys de dos metres i durant més de deu minuts.

En el cas que una persona es contagi –i quan el sistema ja funcioni de manera real- la persona infectada rebrà una mena de codi un cop se li comuniqui el PCR positiu que podrà, sempre voluntàriament, introduir al sistema. D’aquesta manera i sense introduir dades personals, el dispositiu mòbil detectarà i avisarà quan s’hagi tingut contacte estret amb una persona contagiada.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa