El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Argimon es fixa com a objectiu administrar dos milions de dosis de vacuna al setembre
  • CA

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha dit aquest dimecres que el departament que lidera es fixa aquest mes de setembre l’objectiu d’administrar dos milions de dosis de la vacuna contra la Covid-19. Segons Argimon, falta un milió de persones entre 12 i 45 anys per vacunar i caldria arribar a la màxima cobertura d’aquest grup. Si s’aconsegueix vacunar un milió de persones més aquest mes es pot arribar a un 80% de població general vacunada. Estant vacunats la majoria de casos poden contagiar-se, però no arribarien a desenvolupar una malaltia greu o la mort.

Argimon ha admès que els contagis a Catalunya estan baixant i que per tant “la situació millora”. La percepció que les coses milloren, però, no ha de conduir a pensar que es pot tornar ràpidament a la normalitat i a la reobertura de sectors tancats com l’oci nocturn. “Els que necessitem aire som Salut, som nosaltres i hem de ser molt prudents les properes setmanes”, ha remarcat Argimon. El conseller considera que les properes setmanes “són crítiques” perquè en començar un nou curs es reactiven les interaccions entre persones que fa temps que no es veuen. Argimon reitera que el descens s’haurà d’estabilitzar i, per consolidar la baixada, cal mantenir la prudència.

El conseller observa la situació que es viu al Regne Unit, Israel o EUA per advertir de la prudència necessària. La lliçó apresa partint de l’experiència d’aquests altres països és que cal vacunar el màxim de persones possible, tot i que no es busca l’eradicació de la Covid-19 perquè les vacunes no són esterilitzants. A més a més, Argimon ha recordat que si aquesta cinquena onada s’hagués passat sense cobertura de vacunació de grups de més de 45 anys “això hauria estat una situació complicadíssima”. El conseller ha avisat també que “hem d’estar preparats per noves variants, i situacions on potser no sabem què ens trobarem”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa