El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Argimon: “Ens preocupen més les noves variants que la nit de Sant Joan”
  • CA

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha expressat aquest dilluns que el Departament de Salut està a hores d’ara més preocupat per la introducció a Catalunya de noves variants del coronavirus, que no pas d’un possible repunt de contagis dies després de la nit de Sant Joan, en un marc de relaxament de restriccions i platges obertes. “La preocupació que tenim no és Sant Joan només, tampoc és la màxima preocupació, ens preocupen més altres elements com tot el tema de les variants que poden entrar i espatllar la vacunació, aquesta és la preocupació més important”, ha dit Argimon en una roda de premsa a l’Hospital del Mar de Barcelona.

El conseller ha dit que Salut continua analitzant l’evolució de les noves variants a Catalunya, especialment la Delta. “Sabem que avançarà més i que té avantatges competitives sobre la britànica”, ha indicat Argimon. El conseller ha recordat que si cal fer passos enrere en les mesures es faran, però que en aquest moment no es donen les condicions. Argimon es referia així a la diferència de la situació de Catalunya amb la del Regne Unit, que ha hagut de posar el fre a la desescalada prevista pel 21 de juny. El conseller ha recordat que “al Regne Unit els va anar pitjor que el que ens va anar a nosaltres quan ens va entrar la variant britànica”.

Mascareta en exteriors

Argimon també s’ha referit a la regulació de la mascareta en exteriors i la seva possible relaxació. El conseller de Salut ha recordat que Catalunya va ser el primer territori de l’estat espanyol en fer-la obligatòria en exteriors. Després diversos territoris s’hi van afegir i finalment el govern espanyol va fer un decret que hauria de ser modificar per relaxar l’ús d’aquest element de protecció individual en exteriors. Argimon que “si fos per nosaltres” [en referència a Salut] en aquests moments anar una persona sola pel carrer sense mascareta seria “perfecte”, com també si es circula amb la bombolla de convivència i grups petits de persones vacunades. “Seria normal, sense oblidar que no ha acabat la pandèmia”, ha reiterat.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: ciutadà a juny 15, 2021 | 07:27
    ciutadà juny 15, 2021 | 07:27
    I a mi em preocupeu més els polítics que tots els virus del món plegats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa