El votant convergent tria Puigdemont per a Madrid, segons el CEO

El PDeCAT, que reivindica el llegat convergent, es quedaria sense representació al Congrés dels Diputats i al Parlament obtindria entre zero i un escó

El divorci entre el PDeCAT i Junts per Catalunya passarà factura electoral a la candidatura del partit de David Bonvehí, que es reclama independentista i que reivindica el valor del llegat de l’antiga Convergència durant les més de dues dècades de govern al país. La candidatura que encapçalarà l’exconsellera Àngels Chacón obtindria, segons la darrera onada del baròmetre del CEO, un 2,4% d’estimació de vot, i li atorga entre zero i un escó a la cambra catalana. Actualment, dels 34 diputats que té JxCAT, paraigua electoral que va tenir l’empara i els drets polítics del PDeCAT, només 4 mantenen el carnet del PDeCAT. Però aquests escons no van a parar al partit de Carles Puigdemont, que segons l’enquesta cau fins als 28-30 representants. En tot cas, el 2,4% d’estimació de vot que atorga el CEO als de Bonvehí és clau perquè se superi per primera vegada, segons l’enquesta, el 50% del vot independentista. Per contra, si el PDeCAT obtingués un escó, no seria decisiu per revalidar la majoria independentista que va permetre investir Quim Torra president de la Generalitat.

Ara bé, a Madrid Junts per Catalunya aguanta, tot i l’embranzida d’ERC, que esgarraparia dos diputats més fins a tenir-ne quinze. Segons el CEO, JxCat mantindria els vuit escons actuals, quatre dels quals són del PDeCAT. És a dir, que al Congrés dels Diputats, el PDeCAT, amb una estimació de vot de l’1,5%, desapareixia i el president a l’exili s’emportaria els votants convergents, un gruix que permetria a Junts mantenir la representació obtinguda el 2019. El CEO dona a Junts per Catalunya a Madrid una estimació de vot del 12,2% –el 2019 va obtenir el 13,7% dels sufragis.

El CEO, però, no té en compte l’efecte que pugui tenir en la campanya electoral el fet que els drets electorals, i per tant, la presència mediàtica abundant, correspon al PDeCAT i no a Junts, que arrencarà sense drets adquirits i amb menys presència en els mitjans de comunicació públics.

Comentaris

  Ramon 20/11/2020 5:43 pm
  Convergència era la lluita contra el Règim del 78. Però la lluita contra el Règim del 78 ara ja no toca. Això és el que Espanya voldria. Espanya voldria que tornéssim a la casella de lluitar contra el Règim del 78. I a sobre que ho féssim no des de les posicions nacionals convergents sinó des de les renegades d'ERC!!!
  Presoner núm. 40591196 20/11/2020 8:40 pm
  La centrifugació a la que el procés ha sotmès l'antiga Convergència ha amollat tota mena de sutges, i aquests del Pdecat, com els d'Unió, Gordós, Santisviles i encara me'n dec deixar algun altre, eren dels que movien la senyera a l'hora de les eleccions per poder fer els seus profitosos negocis amb Madrid la resta de la legislatura. Content que desapareguin i que desaparegui la seva influència sobre Junts x Cat. Ara només estan per arrabassar alguns vots, serà el seu darrer servei a Esp
  Bel a casa! 20/11/2020 8:47 pm
  Espero i desitjo que en aquest, en la meva opinió, franquista amagat , li donin una feina a Tortosa desmuntant el monument del paquito.
  Luisnomeacuerdo 20/11/2020 8:49 pm
  Magnifica noticia, los lazinazis van a desaparecer de la esfera pública poco a poco, pero Morales las caritas a estos fascistas independentistas al enterarse que se les acaba el chollo en el chiringuito indepe.
  Sí, sí, que Puigdemont vagi a Madrid 21/11/2020 12:56 am
  No tindrà la impunitat, dic inviolavilidad que li dóna el PE. A veure que tal s'endú amb Marchena.
  @"Convergència era la lluita contra el Règim del 78." 21/11/2020 9:13 am
  Pujol era Gladiator. Y los hijos de Gladiator venían de Paris con un pan debajo del brazo. Qué tiempo tan feliz.

Nou comentari