El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Villarejo derrota el CNI: absolt
  • CA

El comissari jubilat José Manuel Villarejo ha estat absolt d’una querella de injúries i denúncia falsa interposada pel Centre Nacional d’Intel·ligència a través de l’advocacia de l’Estat instat per l’exdirector dels serveis d’informació, Fèlix Sanz Roldan. En una sentència de 14 pàgines, el magistrat del Jutjat 18 de Madrid, considera que les declaracions del comissari sobre les pressions del CNI a l’amant del rei emèrit, Corinna Larsen, no són cap delicte.

La sentència analitza amb detall l’objecte de la denúncia, la filtració d’una fotografia del comissari en una missió antigihadista encoberta i l’entrevista de Corinna amb Sanz Roldán. Dos fets que en el seu dia, Villarejo va denunciar demanant l’acusació de Sanz Roldán, causa que va ser arxivada. El jutge deixa clar que no hi ha hagut perjudici ni per l’administració de justícia ni per l’exdirector del CNI, que “ni tant sols va tenir trasllat de la denúncia” que Villarejo li va interposar a l’Audiència Nacional.

En tot cas, el jutge admet que Villarejo estava complint ordres de la secretaria d’Estat de Seguretat en una operació encoberta. Fins i tot, emfatitza el testimoni del comissari José Luis Olivera, director del Centre d’Intel·ligència contra el Terrorisme i Crim Organitzat que va reconèixer el caràcter secret de la missió que va compartir amb Villarejo en el moment que li van fer la fotografia que va encetar el cas.

L’absolució de Villarejo

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa