Villarejo diu davant el jutge que l’Estat va ser alertat del risc d’atemptat a Barcelona

El comissari jubilat acusa directament al CNI

Sorpresa en relació als atemptats del 17A. Aquest matí el comissari jubilat i empresonat, José Manuel Villarejo, en el judici per calúmnies contra l’exdirector del Centre Nacional d’Intel·ligència, el general Félix Sanz, ha apuntat que la seguretat de l’Estat va ser alertada de la possibilitat d’atemptat a Barcelona.

Villarejo ha explicat que “una de les fonts -secretes- molt importants que a més ens va avisar d’un possible risc d’un atemptat que anava a passar com va passar lamentablement després a les Rambles, el CNI ens va dir que no era fiable perquè abans havia treballat per a ells, però en realitat era un espia marroquí“. “Només el director del CNI, Sanz Roldán, pot emetre aquest comunicat si prèviament se l’ha informat de la identitat i naturalesa de les fonts que anàven a veure, no entenc com ara poden dir que no coneixien aquesta operació”, ha afegit. La tesi de Villarejo és que el CNI va intentar desacreditar les fonts que contactaven en operacions secretes antiterroristes a Melilla.

“Jo realitzava treballs d’intel·ligència d’acord amb la informació que jo tenia i algunes de les notes acabaven judicialitzades o no,  que arribaven al Director Adjunt Operatiu, Eugenio Pino, al director general de la Policia, Ignacio Cosidó i secretari d’Estat, Francisco Martínez, encarregat de la lluita antiterrotista”, ha afegit. “Vaig fer diverses notes d’intel·ligència sobre el risc que suposava el pensar que alguns imams a Catalunya en realitat eren del serveis secrets marroquins i aquestes notes informatives figuren als meus arxius personals, imagino que les han esporgat i eliminat, ja el 2015 va quedar clar que aquesta font podiem infiltrar-la i al final no es va fer”, ha lamentat.

Més informació en breu

Comentaris

  cavaller negre 16/01/2021 12:16 am
  Despres de sentir al Villarejo sobre el putero del borbo, i el relat sobre el CNI sobre els fets de l'acta assesi de les Ramblas, no puc de escriure que Espanya (un invent dels castellans) és un estat de mafiosos franquistes, amb el recolza d'aquest que es dien Socialistes (els polis bons), i emparats pels militars, els polis, la GC, jutges i fiscals, tots sense moral ni escrupuls. En fan FASTIC.
   Resiliencia 16/01/2021 1:59 pm
   Totalment d'acord amb el teutexta
  Josep 15/01/2021 11:05 pm
  Quan eta els *ava estavem més segurs
  Pitxolí 15/01/2021 9:24 pm
  Hi havia un senyor que havia estat ministe d'exteriors -llavors ja no ho era-, molt bocamoll ell, que va dir que aquell estiu del 2017 a Barcelona (o a Catalunya, ara no me'n recordo) en passaria una de molt grossa. A la vista del l'atemptat que va tenir lloc, ¿a què es referia aquell exministre ?
   Ganxò 16/01/2021 8:14 am
   Company: Si em sembla endevinar a qui et refereixes, no crec que et contesti
  fat boy 15/01/2021 5:53 pm
  I li van contestar "Pero que nos viene usted a contar, hombre de Dios, si lo hemos pagado y organizado nosotros".
  Josep 15/01/2021 12:52 pm
  España es un estat assassí

Nou comentari