Relliscada de Sánchez-Camacho sobre l’origen d’Ausiàs March i Ramon Llull

La senadora assegura que van néixer a Galícia i Menorca

Pífia d’Alícia Sánchez-Camacho al Senat. L’exlíder del PP a Catalunya ha fet unes declaracions des del faristol de la cambra alta que han encès les xarxes socials. Ha assegurat que Ausiàs March era gallec i que Ramon Llull era menorquí. Tot i que en els dos casos ha comès dues relliscades estrepitoses, la segona és una mica més comprensible que la primera. Tot i que Ramon Llull és sobradament conegut per haver nascut a la illa de Mallorca, Sánchez-Camacho s’ha equivocat d’illa i ha situat el seu lloc de naixement a Menorca.

L’equivocació que no té cap mena de sentit és la que té a veure amb el lloc de naixement d’Ausiàs March. El famós poeta va néixer a Gandia (País Valencià). Per arribar a Galícia cal creuar tota la Península Ibèrica, i per tant no es tracta de confondre dues illes balears. A més Ausiàs March és conegut per haver un cavaller de València que va acabar sent un dels poetes més importants del Segle d’Or valencià i, per tant, tenir una obra importantíssima en català. Va ser tan important, que la seva obra va acabar influint fins i tot a la lírica castellana. Els seus poemes es conserven encara a dia d’avui, i els seus textos d’estudien a les escoles.

Ramon Llull és una dels escriptors en llengua catalana més famosos de la història. Va néixer a Palma i va morir a Tunísia, i la seva influència va arribar fins al món àrab. De fet, bona part de la seva obra està escrita en aquesta llengua. El que fou més important de l’obra de Llull és que va utilitzar la llengua vulgar per escriure obres científiques. Va ser també un missioner que va dedicar bona part de la seva vida a expandir el cristianisme a tot el món, i mirava d’argumentar que el cristianisme era una religió millor que les altres.

Comentaris

  Mala peça 22/09/2021 3:25 pm
  La camacho, deixant de banda que no toca ni quarts ni hores, es pensa que la gent es tonta. Ah i de relliscada res de res, té el nivell que té, l'apte per ser pepera, franquista i anticatalana. Ara això si te el nivell necessari per anar incrementant el seu deute amb hisenda
  Independència. Amb aquesta gent és impossible. 22/09/2021 5:16 pm
  Quin Estat és aquest on diuen sempre que estimen tant Catalunya i els calatans però només fan que cagar-se en tot allò que faci olor a cultura o llengua catalanes? Que no veuen que, com més intentin eliminar-nos, menys temps de vida li queda a la seva Espanya? Gentussa.
  Andreuza 23/09/2021 8:18 pm
  Que estigui tranquila aquesta senyora. L'ignorancia està de moda.

Nou comentari