El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Arxivada la querella contra Vergés per la vacunació de policies espanyols
  • CA

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha arxivat la querella contra l’exconsellera de Salut i actual vicepresidenta del Parlament, Alba Vergés, per la lentitud en la vacunació dels policies espanyols destinats a Catalunya durant la pandèmia. El tribunal sí que deixa la porta oberta a investigar alts càrrecs del departament com l’exdirector del CatSalut, Adrià Comella, però com que no són aforats retorna el cas a la justícia ordinària. La fiscalia també assenyala l’aleshores secretari de Salut Pública i actual conseller de Salut, Josep Maria Argimon, o al director de serveis del CatSalut, Xavier Rodríguez, com a possibles responsables.

La fiscalia i els sindicats policials acusen la cúpula de Salut de prevaricació, contra els drets dels treballadors i contra els drets fonamentals per no organitzar la vacunació dels agents de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil entre el febrer i l’abril del 2021 mentre els Mossos d’Esquadra estaven en plena campanya de vacunació. En la seva interlocutòria, el TSJC apunta que “no s’ha descrit cap actuació o omissió que sigui directament imputable” a Vergés més enllà que fos la consellera de Salut durant aquells mesos.

Tracte discriminatori

El ministeri públic acusa la Generalitat de prioritzar la vacunació dels Mossos d’Esquadra i dels agents de les policies locals per davant dels policies espanyols destinats a Catalunya. La fiscalia considera que el retard en la vacunació dels agents de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil és una diferència de tracte “injustificada i discriminatòria” que no s’hauria pogut dur a terme “sense el consentiment, coneixement i aquiescència” dels dos querellats.

De fet, la sala contenciosa-administrativa del TSJC va dictaminar que Salut havia discriminat els policies estatals. Segons la sentència del TSJC, la Generalitat “va incórrer en inactivitat respecte a la seva obligació d’assistència sanitària als cossos de la Guàrdia Civil i Policia nacional, en la seva tasca de subministrament de les vacunes contra la Covid-19”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Independence Process a març 09, 2022 | 15:21
    Independence Process març 09, 2022 | 15:21
    La justícia espanyola al cap de mesos i anys "arxiva" les causes lawfare... però, sempre en deixa una porta "oberta" per a seguir empaitant i reprimir. Quina vergonya que fot l'estat espanyol. Que fem els catalans encara dins de l'estat espanyol ? Si molts ho volem, entre tots farem efectiva la independència. Som-hi !

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa