El TC admet a tràmit el recurs del PP contra l’eutanàsia

Conde Pumpido serà el ponent de la sentència

El ple de Tribunal Constitucional ha admès a tràmit el recurs d’inconstitucionalitat que va registrar el Partit Popular contra la llei de l’Eutanàsia. Els magistrats han nomenat com a ponent el penalosta i exfiscal general de l’Estat, Cándido Conde Pumpido. Un cop admesa a tràmit, el tribunal ja ha emplaçat a les parts per tal que es personin.

El recurs el van signar 50 diputats populars contra la llei Orgànica 3/2012 de 24 de març que regulava l’eutanàsia. Una llei promoguda pel PSOE i Podem aprovada per 202 vots a favor, 141 en contra i dues abstencions, i que havia d’entrar en vigor tres mesos després. El PP ja va advertir que interposaria el recurs per vulneracions de drets fonamentals. En concret, el partit de Pablo Casaso considera que s’han vulnerat articles com el 15 de la Constitució, que regula el dret a la vida, i els articles 10.1, sobre la dignitat de la persona, el dret d’igualtat, (article 14); contra la llibertat ideològica, religiosa i de culte dels individus de l’article 16; l’article 23, 49, 53.2, 93, 96.1, 168 i 169.

El tribunal ha traslladat ja al Congrés de Diputats, al Senat i al govern espanyol la demanda i la prova documental aportada pel PP per tal que es personin en el procés i presentin al·legacions. De fet, aquest plet marcarà el futur de la nova interpretació del dret a la vida constitucional. Un debat força ideològic que va marcar una dura polèmica entre les forces polítiques espanyoles. Amb l’aprovació de la llei, Espanya s’afegi al reduíssim grup de països que regulen el dret a escollir com morir format per Holanda, Bèlgica, Luxemburg i Canadà. Tot i que a parts dels Estats Units o Austràlia està permesa. A Portugal, el Tribunal Constitucional la va tombar.

Les forces progressistes s’esperaven aquest recurs anunciat per la dreta espanyola. Ara bé, entenien que s’emmarca dins les garanties de la Constitució perquè veuen la llei com “extremadament garantista”. Així ho va expressar la ponent de la llei i exministra de Sanitat del PSOE, Maria Luisa Carcedo, que va definir la llei com una regulació de l’expressió “com a mínim, no ha patit”.

Comentaris

  Jou 17/09/2021 11:57 am
  Ja tenen un altre merda de recurs per amagar altres temes, ja no enganyeu a ningú, farsants.
  Cal dir-ho 17/09/2021 1:21 pm
  A l'estat espanyol, el sistema més ràpid, per a fer lleis i normes és adreçar-se directament als tribunals de la seva justícia. Els quals fan servir encara lleis del segle XIX i d'anteriors sense actualitzar. Els promotors de la "transició78" -de la dictadura a la democràcia- transició encara a mig fer malgrat 43 anys d'existència i "recorregut", més que no pas el franquisme 1939 / 1977... es van oblidar d'actualitzar alguns "detallets" referents especialment a la justícia espanyola, exèrcit espanyol, la llei "de succesión jefatura del estado Ley 62/1969", depuracions... Ara i ací, aquestes mancances "relucen más que el sol".
  EU Tan Àsia 17/09/2021 3:08 pm
  Si canvien la llei per dir que només es facilitarà en catalans, segur que el PP retira el recurs.
  Dani_Andreuenc 17/09/2021 4:54 pm
  El Tribunal Pepestitucional ataca de nou!
  Tano 17/09/2021 7:25 pm
  El PP fot fàstic etern. Xusma.
  FRAN BCN 18/09/2021 12:52 am
  Us heu equivocat, el recurs és de VOX

Nou comentari