El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Jordà demana que la COP26 vagi més enllà d’una mera manifestació
  • CA

La consellera d’Acció Climàtica, Alimentació, i Agenda Rural, Teresa Jordà, ha demanat aquest dilluns que la XXVI Cinema del Clima de l’ONU –la COP26– no ha de quedar-se en una simple manifestació per protestar pels incompliments dels compromisos relacionats amb el canvi climàtic, i que serveixi per mantenir una actitud d’exigència. Després d’una gran quantitat de “pactes i convencions no s’han complert en absolut els objectius“, ha manifestat la consellera en una entrevista al Cafè d’Idees de La 2 i Ràdio 4. En aquest sentit, ha afegit que “més enllà de manifestar-nos, hem de seguir exigint i espavilar-nos perquè l’emergència climàtica la tenim aquí”.

És per aquest motiu que ha fet una crida a avançar en tots els deures i objectius pendents en la matèria “per la salut dels fills i sense deixar ningú enrere“. La consellera també ha volgut recordar que en la lluita contra el canvi climàtic, més enllà dels estats, “al final la feina l’acaben fent les regions“. Per altra banda, ha afirmat que sí que creu que es pot treure “molt rèdit” de les reunions que el diumenge va mantenir en el marc de la COP26, com la que va tenir amb el ministre de Transports i Energia d’Escòcia i amb el de Desenvolupament Rural, ja que mantenen “problemàtiques molt similars“.

Jordà també ha dit que veu amb bons ulls la darrera ocurrència que ha tingut l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau: instal·lar molins de vent a Collserola. En aquesta entrevista, la consellera ha dit que és una proposta “absolutament interessant“. “Collserola és un parc natural, però més enllà d’això sempre hi poden haver excepcions”, ha dit, a més d’insistir que “Barcelona ha de contribuir a la transició energètica, i ha de fer-ho de moltes maneres, amb les limitacions que té”. Per altra banda, també ha demanat que es desmitifiqui la idea que el món rural genera tota l’energia perquè es dugui cap a Barcelona. “Això no és cert“, ha dit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa