El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Soria ¡YA! arrasa a la seva circumscripció i desbanca PSOE i PP
  • CA

El partit Soria ¡YA!, integrat dins de la plataforma social de l’España Vaciada i que es presentava per primera vegada a les eleccions autonòmiques de Castella i Lleó, ha arrasat a la seva circumscripció. La formació novella, però amb 21 anys d’història com a moviment d’activisme social, ha acabat desbancant PSOE i PP, que fins ara s’havien repartit els cinc procuradors (diputats) que hi ha en joc a Sòria. El partit, nascut de la lluita contra el despoblament, ha aconseguit que es facin realitat els millors pronòstics que hi ha hagut durant tota la campanya i que ja els donaven tres escons. Els resultats, amb més del 80% escrutat, també mostren que Sòria és l’única província on l’extrema dreta no aconsegueix entrar, malgrat l’intensa campanya que els d’Abascal han fet en l’entorn rural amb el seu lema “Siembra”.

Àngel Ceña, líder d’aquesta organització, ha defensat que el seu partit es converteixi en una formació frontissa per defensar els interessos de Sòria a les corts regionals. Des de la plataforma s’insisteix que la seva voluntat és forçar els partits majoritaris a complir amb les seves promeses. El partit recull el malestar de 35 anys de predomini conservador i es beneficia del desencís provocat per PP i PSOE entre les zones més rurals i afectades pel despoblament a Castella i Lleó. L’existència d’aquesta formació complica la formació de govern al PP, que ja s’ha mostrat obert a parlar amb tothom per aconseguir acords per una investidura.

Soria ¡YA! ha fet una campanya està obert a pactar amb qualsevol partit gran amb possibilitats de governar i només reivindica polítiques per combatre el despoblament. Les seves línies vermelles són la Constitució espanyola i els drets humans. D’altra banda, amb més del 70% escrutat també destaca el creixement de la Unió del Poble Lleonès, la formació de Lleó que defensa autodeterminar-se i convertir-se en la divuitena comunitat autònoma d’Espanya.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: A buscar a febrer 13, 2022 | 22:40
    A buscar febrer 13, 2022 | 22:40
    Seguro que el periodista no sabe cual fué el primer Parlamento Europeo.
  2. Icona del comentari de: JOSEP a febrer 14, 2022 | 02:41
    JOSEP febrer 14, 2022 | 02:41
    SORIA ¡ YA ! Guanya pero PERD EL P.S.O.E. , li treu Vots als Socialistes i ajuda a AL P.P. Guanya les Eleccions i fer pujar a VOX ..Con este resultado poden dir QUE LA VICTORIA DE SORIA ¡ YA ! Perjudica a CASTILLA I LEON Afavoreix els de sempre . CASADO no a fet pujar al P.P. si li aconsegueix la Majoria que buscaben un FRACÁS DE CASADO .
  3. Icona del comentari de: No costa tant si es vol. a febrer 14, 2022 | 08:52
    No costa tant si es vol. febrer 14, 2022 | 08:52
    Aquest plantejament és tant pervers que ens du al vot esclau: "Tothom a votar al dolent (PSOE), perquè n'hi ha un altre que no volem (PP-VOX)". Aquesta és la filosofia del Rufián i d'ERC a Madrid. A canvi de no res, s'ho deixen fer tot. I veig que la solució és precisament que cap independentista vagi a votar, ningú. I tots aquests que fan veure que ho són, que van rebre un 52% per acabar el que ni han començat, hauran de buscar-se un altre treball. I nosatres farem net. I que s'organitzen els que de veritat volem arribar a la nostra sobirania i construir la nació catalana.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa