El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Salvador Illa creu que el fons del Govern per pagar les fiances “s’ajusta a la legalitat”
  • CA

“Les informacions que tinc és que el fons del Govern per les fiances s’ajusta a la legalitat”, ha afirmat el líder del PSC, Salvador Illa, en una entrevista amb El Món a RAC1. “Els equips jurídics del meu grup em diuen que és un decret molt ajustat a la legalitat. Les coses que s’ajustin a l’estat de dret es poden aplicar“, ha assenyalat. Illa ha celebrat les afirmacions de Giró aquest dilluns en el mateix espai radiofònic, que assegurava que “si hi ha sentència ferma hauran de retornar els diners amb interessos”.

Sobre el Govern de Pere Aragonès, Illa ha dit estar “decebut”, perquè “esperava coses del Govern”. “No entenc que no obrim un període de diàleg en una taula de partits”, ha tornat a insistir, després d’assegurar que “no es resoldrà res sense un diàleg a Catalunya, no només entre Catalunya i l’Estat”. “Vaig tenir bastant suport a les eleccions, alguna cosa tinc a dir”, ha reclamat. “Respecto que Aragonès demani l’autodeterminació i l’amnistia, però no entenc que només es reuneixi amb els que també ho demanen”, ha afegit, tot lamentant que és “el president de mitja Catalunya”. “Em té obsessionat que hi hagi un sentiment de desunió”, ha explicat.

El líder del PSC estaria disposat a mantenir una reunió amb Junqueras, “perquè tot i estar inhabilitat té un càrrec al seu partit”. En canvi, refusaria reunir-se amb Puigdemont perquè tot i “no tenir res en contra d’ell”, és “una persona que ha eludit les conseqüències dels seus actes”.

El govern alternatiu d’Illa dona suport a les mesures anti-covid

Illa ha anunciat que parlarà per telèfon amb Aragonès aquest migdia, just després de la reunió del Govern. Aquest dilluns, Illa va demanar per carta al president de la Generalitat organitzar una trobada per analitzar la situació. “Ens agradaria fer reunions regulars amb el Govern. Ens representaria Assumpta Escarp, la persona que vaig designar per aquests temes en el meu govern alternatiu”, ha demanat el líder socialista. “Dono suport a les mesures i demano a la població que doni compliment a les decisions que ha pres el Govern”, ha insistit Illa, que s’ha mostrat positiu per l’acceleració de la vacunació a Catalunya.

“El reforç de tercera dosi cal estudiar-lo, però no oblidem que cal vacunar la resta del món“, ha advertit l’exministre de Sanitat, que ha assegurat que manté contactes amb ministres europeus que li han comunicat que “s’haurà de seguir alerta durant anys”. Tot i així, Illa ha celebrat que gairebé el 60% de la població tingui almenys una dosi: “La situació seria molt diferent sense les vacunes”. El líder del PSC ha demanat tractar la gent jove com adults perquè el virus no circuli amb la velocitat que ho fa ara.

L’exministre ha celebrat que el rebuig a la vacuna a Espanya “sigui dels més baixos d’Europa”. “Estem en percentatges altíssims, hi ha un rebuig pràcticament inexistent”, ha assenyalat, després d’agrair la tasca dels mitjans de comunicació en la difusió de la importància de les vacunes.

Remodelació del govern espanyol

Sobre la remodelació del govern espanyol, Illa ha assegurat que n’era coneixedor abans del passat dissabte. El que no sabia, ha afirmat, eren els relleus, però sí la idea de donar responsabilitat a líders municipals. “És un moment de recuperació econòmica i el president ha volgut fer un canvi important”, ha explicat després d’afirmar que considera que el canvi era “convenient”. “Ha volgut obrir un temps nou. Sánchez és un home proper però quan es tracta de la seva responsabilitat actua d’una manera molt cerebral“, ha destacat. “Des del PSC estem molt contents perquè Raquel Sánchez comandarà un dels ministeris amb més inversió del govern”, ha assegurat, sense fer referència explícita a la pèrdua de pes polític que ha patit Miquel Iceta amb el canvi de ministeri. Després, en ser interpel·lat per aquesta qüestió, el líder del PSC ha valorat “la sinceritat d’Iceta” a l’hora de confessar en el canvi de carteres que lamentava deixar el ministeri de Política Territorial. “L’àmbit de Cultura i Esports és molt important, en un moment amb els Jocs Olímpics i els jocs d’Hivern”, ha recordat.

“El PSC ja treballa en les eleccions municipals”, ha explicat Illa, després de ser preguntat per els rumors que els canvis en el govern espanyol es llegeixen “en clau electoral”. “En aquest moment: governar, governar, governar. Els alcaldes estan fent una feina notable que donarà resultats”, ha dit. Illa també ha confirmat que Collboni serà el candidat del PSC a Barcelona.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Martí a juliol 13, 2021 | 09:38
    Martí juliol 13, 2021 | 09:38
    Potser aragonès és el president de mitja Catalunya, que no ho crec. Però tu no ets el president de ningú. I a més quan vas ser ministre de sanitat per la teva incompetència vas ser el responsable de milers de morts per covid
  2. Icona del comentari de: Arnau a juliol 13, 2021 | 09:45
    Arnau juliol 13, 2021 | 09:45
    Aragonès és el president de mitja Catalunya......: com pot ser tan alt el grau d'estupidesa !. Tots els presidents elegits democràticament ho són perquè una part de la ciutadania els ha triat; i aquesta part acostuma a ser minoritària, entre el 25 i el 40 % dels electors. I l'electe governarà segons el seu programa, no el dels opositors ni amb una barreja: això vol dir que governen per a la quarta part o la tercera part o 4 sisenes parts ?. El nivell mental del socialisme català, posant-se al nivell del nivell mental dels polítics espanyols (que són els que van inventar l'esquema) és ridícul, patètic i deplorable. I, en tot cas, el President de Catalunya té el 52 %, molt més legítim que el 41 % del govern de Pedro Sánchez.
  3. Icona del comentari de: amb illa la democràcia perILLA a juliol 13, 2021 | 09:57
    amb illa la democràcia perILLA juliol 13, 2021 | 09:57
    només creus, buff, el tontILLA, deu filosofar, en fi, el deseperat ja pot dir missa, que tothom sabem que és un imcompetent i un irresponsable
  4. Icona del comentari de: Dani_Andreuenc a juliol 13, 2021 | 09:58
    Dani_Andreuenc juliol 13, 2021 | 09:58
    Es bo saber que Illa ens perdona la vida. L' anima a un el dia.
  5. Icona del comentari de: Delfí Artós a juliol 13, 2021 | 10:43
    Delfí Artós juliol 13, 2021 | 10:43
    Diu "crec" perquè ha d'esperar que en diu el deep state espanyol en forma de lawfare de la justícia espanyola. Quin barra !
  6. Icona del comentari de: De teves a meves ... a juliol 13, 2021 | 12:02
    De teves a meves ... juliol 13, 2021 | 12:02
    EmpanadILLA, recordes que fa mig any el vostre govern va pagar les despeses (550.000€) al Llarena per fer front a la demanda civil (prIvada) que li va presentar el nostre President Puigdemont??? ... Com se'n diu d'aquest "regal"? Se li pot dir malversació? o potser se'n diu calderILLA??
  7. Icona del comentari de: Astriçd. a juliol 13, 2021 | 12:41
    Astriçd. juliol 13, 2021 | 12:41
    Aquest inutILLA és una caricatura del si mateix. Un dia diu una cosa després li truquen desde la meseta i li diuen oye nano tienes que decir lo otro i aquest repeteix com un lloro. Es tant còmic quan parla...crec que no sap ni ell el què diu.
  8. Icona del comentari de: rd a juliol 13, 2021 | 13:24
    rd juliol 13, 2021 | 13:24
    botifler llepaculs
  9. Icona del comentari de: Malcom Ç a juliol 13, 2021 | 13:38
    Malcom Ç juliol 13, 2021 | 13:38
    un: A qui li importa el que pensi l'enterramorts sobre el Fons? dos: no sap com funciona la democràcia aquest home? Seguint el seu relat, el Sánchez és el president d'1/3 dels espanyols. L'Illa és tan estúpid que no s'adona de com estúpid és, però té la qualitat de llepa, d'arrambarse al poder com les sangoneres.
  10. Icona del comentari de: Ferran a juliol 13, 2021 | 13:59
    Ferran juliol 13, 2021 | 13:59
    Que perdido está el Isla: Aragonés 50% y Sánchez 33%.!!!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa