El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Salut retira les mascaretes a les escoles a última hora per evitar recursos

L’ús de la mascareta ha deixat de ser obligatori a les escoles catalanes després que el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) hagi publicat la resolució del departament de Salut que s’avança un dia a la decisió del govern espanyol. Tot i que en principi estava previst que la resolució es publiqués el dijous, Salut va decidir finalment posposar-la fins aquesta mitjanit per evitar impugnacions i recursos.

De fet, la resolució de la Generalitat estableix que es “pot interposar recurs potestatiu de reposició davant el conseller de Salut en el termini d’un mes a comptar de l’endemà de la publicació“. És a dir, es pot recórrer a partir de dimecres, quan està previst que el govern espanyol elimini l’obligatorietat de la mascareta en interiors i, per tant, faci innecessari el recurs a efectes pràctics, ja que com a molt es podria determinar si Salut s’ha excedit en les seves atribucions.

Resolució de Salut que eliminar les mascaretes a l’escola / DOGC

La retirada de les mascaretes afecta només als alumnes de primària i secundària, però on diu res ni de l’educació postobligatòria ni del personal que treballa als centres, que haurà d’esperar que el govern espanyol aixequi les restriccions després del consell de ministres d’aquest dimarts. Segons el ministeri de Sanitat, l’executiu de Pedro Sánchez té previst eliminar les mascaretes en interiors amb tres excepcions: el transport públic, els hospitals i centres mèdics i les residències de gent gran.

Salut considera que avançar un dia la retirada de les mascaretes és un pas necessari per recuperar la normalitat a l’escola i creu que el benefici que suposa pels alumnes “supera el risc de la transmissió”. El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ja va avançar la setmana passada que no tenia sentit que els alumnes tornessin de la Setmana Santa i haguessin de portar la mascareta només un dia.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Los patéticos a abril 19, 2022 | 09:25
  Los patéticos abril 19, 2022 | 09:25
  ¿ Y esos son los que quieren la indapandenssia ? Si se hacen caquitas por cualquier cosa. Patéticos.
 2. Icona del comentari de: Qwer a abril 19, 2022 | 09:31
  Qwer abril 19, 2022 | 09:31
  O sigui, el govern fa desobediència, però sol la punteta, que l’estat feixista no se n’adoni. Patètic fins al punt de ridícul.
 3. Icona del comentari de: Ridículs és poc. a abril 19, 2022 | 10:59
  Ridículs és poc. abril 19, 2022 | 10:59
  Cagats! No valen ni per a governar una autonomía española. A on volem anar amb aquests enzos?
 4. Icona del comentari de: que trist a abril 19, 2022 | 12:11
  que trist abril 19, 2022 | 12:11
  Un milhomes contra els mestres i uns covards davant del estado español. Ja ho veig, ja, que són la voz de su amo español.
 5. Icona del comentari de: Patètics a abril 19, 2022 | 12:55
  Patètics abril 19, 2022 | 12:55
  Els comentaristes d'ultradreta raonen com curts de gambals.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa