El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Rússia carrega contra la “imaginació” de la seva ingerència en el Procés
  • CA

El ministeri d’Afers Exteriors de Rússia ha tornat a la càrrega contra les informacions que emboliquen el Kremlim amb el Procés. Si ahir ja van demanar una rectificació al New York Times, aquesta tarda han carregat contra la “imaginació” d’alguns periodistes sobre la suposada “ingerència” dels russos en el conflicte entre Espanya i Catalunya. “Malauradament, aquesta no és la primera vegada que els mitjans venen la suposada ingerència de Rússia als afers interns d’Espanya durant els esdeveniments de Catalunya r dels darrers anys. Els autors d’aquesta mena de publicacions no mostren gaire imaginació”, ha assegurat la portaveu ministerial Maria Zakharova. Un contundent retret que ha difós a través del compte de Twitter oficial del ministeri.

A més, la portaveu ha piulat de nou contra la “reputació” del New York Times que va també va difondre la suposada implicació dels serveis secrets russos i del Kremlin en el Procés. En concret, en publicar suposades reunions celebrades a Moscou entre el viceministre d’Exteriors, Oleg Siromolotov i el cap de l’oficina del president a l’exili Carles Puigdemont, Josep Lluís Alay, i amb l’empresari rus afincat a Catalunya, Aleix Dmitrenko. Unes trobades que ahir mateix desmetia de manera contundent el mateix ministeri en boca de la seva portaveu.  

La polèmica ha anat pujant de to els darrers dies. En primer terme, dimarts mateix el portaveu del Kremlin, i no del ministeri d’Exteriors, va advertir que no teníen constància d’aquests contactes. “No sabem fins a quin punt són fidedignes aquestes publicacions”, va afirmar el portaveu del Kremlin, Dimitri Peskov, en declaracions als mitjans recollides per l’agència de notícies oficial Sputnik. També ha volgut negar “categòricament” una possible implicació de Moscou “en els successos de Catalunya”. “No és més que una mentida o insinuació”, ha sentenciat el principal portaveu de Putin. Però la crisi oberta no s’acaba aquí, el mateix portaveu del Kremlin davant les Nacions Unides Dmitri Polyanskiy, publicava ahir un tuit amb que acusa el New York Times de difondre Fake News.

Ahir el ministeri d’Afers Exteriors tampoc se n’estava de remarcar que el “vicecanceller Siromólotov mai s’ha reunit amb Josep Alay ni a Moscou ni a l’estranger”. “El New York Times així com altres mitjans que van reproduir aquesta desinformació, han, millor dit estan obligats a publicar un desmentit”, afegia. En aquesta mateixa línia, Alay reafirma el comunicat del govern rus perquè “ni he fet ni he vist mai el senyor Oleg Siromolotovsé qui és evidentment, però ni m’hi he trobat ni tinc el plaer de conèixer-lo en persona”.

De fet, la informació difosa que embolica el Procés amb Rússia s’emmarca en l’Operació Volhov que dirigeix el Jutjat d’Instruccio número 1 de Barcelona, amb el magistrat Joaquín Aguirre al capdavant. La investigació es deriva de l’Operació Estela que investigava el cas de les ajudes a cooperació de la Diputació de Barcelona. El cas de la trama russa, que ja ve de lluny, s’ha inflat gràcies que a través de la Volhov, la Guàrdia Civil va requisar el telèfon d’Alay i, a partir dels missatges i el seu contingut, va construir-ne un relat.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Gonzalo a setembre 09, 2021 | 20:20
    Gonzalo setembre 09, 2021 | 20:20
    Cuando salen tanto a desmentir.....
  2. Icona del comentari de: Quien firmó el Report sobre la trama rusa ? a setembre 09, 2021 | 21:31
    Quien firmó el Report sobre la trama rusa ? setembre 09, 2021 | 21:31
    Schwirtz lideró el equipo que recibió el premio Pulitzer el año pasado por una serie de artículos sobre operaciones de los servicios de inteligencia rusos en numerosos países. Ahora con Catalunya se equivoca..
  3. Icona del comentari de: JordiP a setembre 09, 2021 | 23:38
    JordiP setembre 09, 2021 | 23:38
    Genial. El contuberni Borrell - Casado està aconseguint que la repressió dels independentistes catalans i les seves accions es produexin discretament i sense escàndol. A aquest pas, s'entereràn fins i tot els marcians. En broma en broma, molta gent al món es pregunten ara "que coi deu passar a la tal Catalunya que russos i americans es discuteixen amb aquesta acidesa?" Gràcies Borrell! Has fet més pel Procés i Puigdemont que set vegades set maifestacions al Passeig de Gràcia. Finalment, seran els EEUU els que suportin la secessió de Catalnya, només que pel plaer d'impedir que ho faci Rússia. Bye, bye, Espanya!
  4. Icona del comentari de: Luisnomeacuerdo a setembre 09, 2021 | 23:59
    Luisnomeacuerdo setembre 09, 2021 | 23:59
    Excusa no pedida , acusación manifiesta, hay quico quico,cada vez más desnortado. No hacemos gavillas de ti, pero no os damos por vencido, cambia a el jueves que por lo menos ahí te reirás.
  5. Icona del comentari de: Veterà antifranquista. a setembre 10, 2021 | 07:38
    Veterà antifranquista. setembre 10, 2021 | 07:38
    "Rusia es culpable". Us sona?
  6. Icona del comentari de: Veterà antifranquista. a setembre 10, 2021 | 07:38
    Veterà antifranquista. setembre 10, 2021 | 07:38
    "Rusia es culpable". Us sona?
    • Icona del comentari de: Ray a setembre 10, 2021 | 09:38
      Ray setembre 10, 2021 | 09:38
      No, no ens sona als menors de 70
  7. Icona del comentari de: Y los masones? a setembre 10, 2021 | 08:51
    Y los masones? setembre 10, 2021 | 08:51
    Y los judeomasones? Si es que Paquito sigue aquí!
  8. Icona del comentari de: Ahora con Catalunya el periodista se equivoca.. a setembre 10, 2021 | 13:51
    Ahora con Catalunya el periodista se equivoca.. setembre 10, 2021 | 13:51
    Como han comentado, quien ha firmado la noticia en el NYT, Schwirtz, ha ganado un Pulitzer por sus investigaciones y publicaciones sobre la trama rusa el año pasado. Pues ahora, los Indepes, TV3, este periódico y todo catalán indepe prefiere creerse al Kremlin ( que siempre dijo que ellos no han envenenado a nadie .. os suena ? ) que a este periódista, especialista en la trama rusa del NYT que encima ganó el Pulitzer.. pues eso .. otra de Catalan Populismo xenófobo
  9. Icona del comentari de: Pero si acusas Catalunya.. ya no vale a setembre 10, 2021 | 13:52
    Pero si acusas Catalunya.. ya no vale setembre 10, 2021 | 13:52
    Como han comentado, quien ha firmado la noticia en el NYT, Schwirtz, ha ganado un Pulitzer por sus investigaciones y publicaciones sobre la trama rusa el año pasado. Pues ahora, los Indepes, TV3, este periódico y todo catalán indepe prefiere creerse al Kremlin ( que siempre dijo que ellos no han envenenado a nadie .. os suena ? ) que a este periódista, especialista en la trama rusa del NYT que encima ganó el Pulitzer.. pues eso .. otra de Catalan Populismo xenófobo
  10. Icona del comentari de: federalista a setembre 10, 2021 | 13:54
    federalista setembre 10, 2021 | 13:54
    hahahaahah ara resulta que rusia no en te res a veure, quan n'hi han proves que el tarat aquest del alay alies criat llepaculs del pastisser corrupgent, ha parlat amb ells i perque els alienigenes son molt lluny, es calcula que la civilitzacio mes propera es a una centenar d'anys llum, que si no el paio aquets se n'aniria a parlar amb els zeta reticulians, tambe coneguts com els grissos, aquest home el segon vicari del pastisser fugit, el primer era xis-torra, ni en te vergonya ni la coneix hahahahahaha.
  11. Icona del comentari de: Veterà antifranquista. a setembre 10, 2021 | 16:08
    Veterà antifranquista. setembre 10, 2021 | 16:08
    A Ray: tens raó, noi. tinc més de setanta anys; per aixó em sona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa