El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Reunió de Mossos i Rurals al més alt nivell
  • CA

Es podria qualificar de reunió gairebé inèdita la que es va celebrar aquest dijous. El màxim comandament dels Mossos d’Esquadra, el comissari Josep Estela, es va reunir amb el seu homòleg del Cos d’Agents Rurals (CAR), l’inspector en cap Toni Mur, acompanyat del director general de la poliverds, Marc Costa. Una trobada clau en la fusió freda que l’estratègia d’Interior projecta entre els dos cossos. La reunió es va celebrar a les instal·lacions centrals dels Rurals.

De fet, una de les primeres decisions del conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, va ser reclamar i aconseguir pel seu departament, la direcció del CAR. Una mesura d’integració que feia temps que els integrants del cos reclamaven per les seves tasques de policia administrativa del medi rural i la seva qualificació de policia judicial en delictes del medi ambient.

De fet, des de la Prefectura dels Mossos considera “molt important” haver guanyat “500 agents” que dominen molt bé el territori i estan altament especialitzats en una matèria tant complexa com és el medi natural i rural. A la reunió també hi va assistir el cap de la Unitat de Medi Ambient dels Mossos d’Esquadra que regeix les URMA de totes les regions policials.

La trobada, la primera entre els dos màxims comandaments, va servir per començar escalfar motors entre les dues policies per tal de millorar els canals de col·laboració, comunicació i informació així com la coordinació entre els dos cossos. En aquest sentit, la voluntat d’Interior és encabir els poliverds en el sistema de seguretat pública de Catalunya de manera coordinada amb els Mossos i establir protocols que s’hauran de regular en la propera modificació d’estructura del departament que s’esdevingui de la nova llei de policia de Catalunya i del decret d’estructura dels Mossos.

Ara els agents rurals es troben a l’espera de les resolucions judicials del Contenciós Administratiu, arran d’un recurs interposat per l’advocacia de l’Estat, sobre el seu reglament d’armes. Un punt estratègic en les funcions que han de desenvolupar els agents.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa