Puigneró: “Som els del diàleg però no podem renunciar a la via unilateral”

El vicepresident reclama a l'independentisme "menys voluntarisme i més estratègia i professionalitat".

Acte de cloenda de la 53ena edició de Universitat Catalana d’Estiu amb el tradicional lliurament del premi Canigó. De fet, enguany s’ha fet en dues tongades i a dues institucions de ferro de la UCE. Dimarts es va lliurar a la vila de Prada i aquest matí, a Joandomènec Ros, etern membre del rectorat de la Universitat. El guardó l’ha lliurat el vicepresident Jordi Puigneró. Una manera de tancar la setmana política marcada per les discrepàncies estratègiques mostrades desacomplexadament entre els partits independentistes al Parlament i, fins i tot, en el cas de Junts, internament. Puigneró ha aprofitat el seu discurs per demanar a l’independentisme que agafi “prespectiva” i constati el canvi que ha viscut el país i el moviment en els darrers deu anys. “Votant no ens guanyarem mai”, ha emfatitzat fent una repassada als resultats electorals. Ara bé, ha demanat “menys voluntarisme i més estratègia i professionalitat”. “Som els del diàleg, però no podem renunciar a la via unilateral”, ha conclòs.

Un lema que procura ser un terme mig, entre la postura del sector de Laura Borràs, que menysté la taula en pro de la unilateralitat tal i com va anunciar en la mateixa UCE aquest dijous; l’escepticisme de gran part de la seva formació però que demanen respectar el pacte amb ERC, com és el cas de la consellera Gemma Geis, la malfiança de la CUP amb l’estratègia dels republicans i la serenor que demana Esquerra per encarar la negociació amb l’Estat. Segons Puigneró, cal no renunciar a la unilateralitat per tenir una arma de negociació, per anar “forts”. “L’Estat ha de saber que podem tornar-hi, com vam fer l’1-O, si la vam utilitzar un cop, la podem tornar a utilitzar”, ha sentenciat. “No hi podem posar gaires esperances però s’hi ha de ser”, ha detallat. Puigneró ha avançat que portarà a la Taula la resolució del Consell d’Europa i exigirà que l’Estat exposi la seva proposta i que retiri lleis “recentralitzadores”: la llei de seguretat nacional, llei general de telecomunicacions i llei de l’audiovisual. Projectes que el vicepresident considera “incompatibles” amb les paraules de Pedro Sánchez que per a la Taula va establir la condició “d’autodeterminació no, però autogovern sí”.

El vicepresident i home fort de Junts al Govern ha admès que darrerament veu “gent desanimada, un pèl pessimista”. Ara bé, retreu que els independentistes “no tenim dret a ser pessimistes” a la vista del que han suposat els darrers deu anys. Una decenni en el que “han succeït moltes coses i en què hem après molt”. Segons la seva tesi, hi han hagut dos moments d’autodeterminació -el 9N i l’1-O- però ha admès desacomplexadament que “no hem estat capaços d’aplicar el resultat i d’exercir la independència“. “Ho tornarem a fer les vegades que faci falta”, ha avisat.

En la mateixa línia, Puigneró ha valorat que els darrers anys han aportat “més informació respecte la resposta que ha donat l’Estat espanyol”. “Ningú podrà dir que això no ho faran”, ha destacat en referència als mantres anteriors al Primer d’Octubre com ara que “la Guàrdia Civil no treuria les urnes”. “També ens ha fet veure com és Europa, en les qúestions judicials ens està fent costat però en termes polítics, no, per tant, s’haurà de treballar. En aquest context ha resumit que els processos polítics com el que viu Catalunya “tenen costos” i “no són de franc”. Així ha remarcat els problemes d’imatge que s’ha creat Espanya havent d’explicar a tot arreu que “són una democràcia plena” i els costos personals de la “presó” o les multes de la part independentista. Per això, si bé ha glossat la unitat i ha opinat que malgrat que “el voluntarisme és necessari, no n’hi ha prou, cal estratègia i professionalitat”.

Comentaris

  Junts, uns Stalins vulgars, uns lladres del 3% nostre Patrimoni, 22/08/2021 2:17 pm
  Sr. Puigneró enviar 100.000 cartes negres de l'ATC per confiscar l'IMPOST DE PATRIMONI, es comunisme? Sap vostė que no es paga en cap pais d'Europa? Sap que a España no es paga a quasibe enlloc, i aqui es el percentatge que dobla al més alt? Una independencia de COMUNISTES com el GIRÓ, que porta tota la vida robant a Caixabank, NO GRÀCIES, LLADRES COMUNISTES. Per cert. Robar als estalviadors es fomentar els burdells, el joc i la droga, que suposo es l'objectiu d'un progre com vostè
   Os presento al nostrat Sonat! 22/08/2021 5:19 pm
   Com a qualsevol País normal, també hem de tenir una quota de frikis i sonats. Resulta que'l nostrat troll Sonat, ara vomita contra ERC i també JxC, sembla que tenim un troll de Ciumarrano's...
    Junts uns bandidos Giro.quinquis 22/08/2021 7:25 pm
    Govern Atagones, lladres de l'Impost de Patrimoni, sou senzillament uns miserables. GIRO ROBA A LA TEVA MARE, ho entens? Puigdemont, nomes saps robar i empobrir als emprenedors? Puigdemont, ets marxista tronat com la colau? El temps dels lladres i ferrovials te un limit, i ho us heu passat. O potser la independencia nomes es per forrar.vos com el mendicant Junqueras i familia de gangsters ferrovial?
    Junquerisme es catolicisme de col.legi de monges de sor Rovira la virgen maria que collons.... 23/08/2021 9:04 am
    Padrecito junqueras no em renyi, i no exerceixi la pederasteria republicana.
  Claro claro 22/08/2021 2:24 pm
  Que valentones os ponéis en verano comiendo paellas y brindis al sol! Juajuajuajua Juajuajuajua! Luego llega septiembre y el soufle se desinfla, cobardes que sois unos cobardes! Si tenéis cojo....dejar vuestra silla a 150000e y defender vuestra Andapandansiaaa, lo de más es fum fum y fum cobardes
  LLARENA dPENA 22/08/2021 4:25 pm
  Cada dia més, hem genereu dubtes sobre la voluntat decidida d'arrivar a la república catalana. D'ESGERRO AUTONOMISTA de CAT, antiga ERC, no en tinc cap dubte. Peró de JxCAT, cada día més, començo a tenir hi doncs us veig molt al pass d'ESGERRO i per molts discursets com els teus i d'altres, no us veig amb pit i cullons per tirar endavant. No tingueu cap dubte que, en les properes eleccions, el meu vot no el tindreu tan segur com els dels anys anteeriors.
  Pepet 22/08/2021 4:40 pm
  Donada l'actuació del líder del seu partit, que en comptes de donar la cara va marxar corrent, s'ha de ser bastant ximple per continuar amb aquest mantra. Si a més verbalitzes que només ho reclames per fer por a l'estat és que ets burro.
  Diàleg? Hipòcrita corruptgent... 22/08/2021 5:14 pm
  La primera taula de diàleg aconseguida per Aragonès, se la va carregar el pallasso Torra, el que trencava amb la corona al migdia i seia cufoi al costat del Preparao a la nit d'inauguració dels jocs del Mediterrani. Des que 'l primer mes de Govern Aragonès va aconseguir alliberar els presos polítics i reactivar la taula per parlar de TOT, només n'heu renegat, criticat i boicotejat, però no heu ofert cap alternativa millor que sure i parlar.
  FRAN BCN 22/08/2021 6:54 pm
  Sr Puignero, estem farts d'infantilisme fanàtic...cal pragmatisme, no decideixi per tots els catalans, ja ens vau enredar prou....
  Junts.erc uns bandidos Giro.quinquis 22/08/2021 7:25 pm
  Govern Atagones, lladres de l'Impost de Patrimoni, sou senzillament uns miserables. GIRO ROBA A LA TEVA MARE, ho entens? Puigdemont, nomes saps robar i empobrir als emprenedors? Puigdemont, ets marxista tronat com la colau? El temps dels lladres i ferrovials te un limit, i ho us heu passat. O potser la independencia nomes es per forrar.vos com el mendicant Junqueras i familia de gangsters ferrovial?
  ERC PIJOS DEL GAL 22/08/2021 7:28 pm
  Junqueritas de ezpaña, arriba sanchez del gal como el TETE MARAGAL, criminal del GAL i erc.Plaza Molina
  Llorenç 22/08/2021 8:20 pm
  La millormanera d'ampliar la base es esnderrocat el GOBIERNO DEL SANCHEZ, i que pugi un GOBIERNO PP.VOX. Els independentistes pujariem al 60%. Per aixo junqueras ha regalat a canvi de res al putrefacte Sanchez el gobierno per passar temps amb mesitas i gilipollades
   PP, VOX, Cs i Junts-per-no-se-sap-què 23/08/2021 7:18 am
   Tots partits de dretes, tots estan en contra de seure i parlar, serà que tots estàn en contra de la independència de Catalunya? Doncs sembla que si, Fuigpelmón va trigar 8 segons a suspendre la DUI i fugir deixant-ho tot enmerdat.
    ESQUERRES fabricants demiseria i morts 23/08/2021 12:06 pm
    Esser d'esquerres, parar la ma, fer el gos com el ninot aragones, que mai ha treballat, matar velles com el Homrani, matar vascos com el Gal maragall, atonyinador independentistes el 92 com elcriminal Tete maragal del gal.erc, drogarse com una colau, okupar pisos ee la tieta com les nenes de la cup, o robar com ningu com el ferrovial junqueras. Assassinar com Stslin o Felioe el Gonzalez, o com el nazional.psoecialista Hitler del PS, tr8xar miki8s de xinesos com el Mao, assassinar com un Castro o un maduro, es Junquerisme, o sigui, ets tu
  Puigneró, qui ha renunciat a la via unilateral??? 22/08/2021 9:19 pm
  L'únic que conec és un poc honorable batxiller que va renunciar a la DUI en 8 segons i va fugir deixant-ho tot enmerdat! Vostè té l'ESO?
  Luisnomeacuerdo 23/08/2021 12:30 am
  En ocasiones veo mongoles decía este fascista independentista con más cabeza que hombros. Otro espécimen representativo de los supremacistas lazinazis patrios y patéticos. Quico hay que escribir más en castellano que se te va a olvidar y o va a quedar nadie para entender las ji.li.po.lle.ces que dices.
  Junqueras, el NEO.FRANCO 23/08/2021 6:12 am
  ARA el periodico del Ferrovial, TV3 la tv del Ferrovial, Polonia del Ferrovial, Godo del caudillo RAC1 del Ferroviaol. Junqueras Caudillo de Cataluña por la Gracia del Dios FERROVIAL. ERCorrupcion borbonica del Ferrovial Junqueras y sus ERChorizos
  Robar es Erc 23/08/2021 7:24 am
  Els Maragalls cobren un dineral de lloguer pels baixos del Seu Palacio de Plaza Molina, destinat al poetillo carrincló, franquista i que a casa seva parlava en castellà, Juanito Maragall. Es corrupcio ferrovial, Sr. Junqueras
  Ex - independentista. 23/08/2021 8:12 am
  Vaig promèter fa molts anys - 1979- no tornar a votar. El 2010 vaig comèter l'error de tornar-hi. I m'han tornat a enganyar; m'està be. Per ruc. Tranquils que, passi el que passi, no hi tornaré.
  Aragones, quan cobra el TETE? ES ROBAR AIXO, CORRUPTE PERET? 23/08/2021 12:09 pm
  Els Maragalls cobren un dineral de lloguer pels baixos del Seu Palacio de Plaza Molina, destinat al poetillo carrincló, franquista i que a casa seva parlava en castellà, Juanito Maragall. Es corrupcio ferrovial, Sr. Junqueras
  Iago Blanc 23/08/2021 1:54 pm
  Unilateralitat s'enten, ara i en politica, com realitzar actuacions que l'altra part no acepta. Per exemple realitzar referendums, nombrar carrecs i matenir normatives represores o consolidar els expolis fiscals. Aixecar-se de la taula de dialeg perjudica la negociació tant com estar sentat, sense tenir respecte ni consideració per els drets de l'altra part
  Iago Blanc 23/08/2021 2:05 pm
  Govern de Catalunya, en general, com es pot plantejar adequadament la recepció de "millores economiques" en contraposicio del manteniment o augment del poders cetralitzadors ? Gobern de Catalunya, en general, com es pot plantejar adequadament la sustitució uns poders (.....) abusius del centralisme per uns poders abusius (....) en Catalunya ?
  Anònim 23/08/2021 2:59 pm
  va que la veu cagar avui ja seriem com andorra
  ERC.MARAGALL.PORCIOLES el franquisme etern 23/08/2021 7:09 pm
  Paguen impostos descomunals per forrar a la famiglia Maragall de Franco i d'ERCorruptes Ferrovial 15%
  Anònim 24/08/2021 8:36 am
  Que fantasma es este tío, el que le lame el culo al cobarde del maletero, un impresentable.

Nou comentari