El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Puigdemont acusa l’Estat de “menysprear la vida de la gent” quan desautoritza el Govern
  • CA

El president de la Generalitat a l’exili, Carles Puigdemont, ha acusat el govern espanyol d’estar “menyspreant la vida de la gent ignorant o fins i tot desautoritzant les mesures que salven vides”, en referència a la negativa de l’Estat a aprovar les resolucions del Govern que proposen un enduriment del confinament per aturar el coronavirus. En una declaració feta des de Waterloo, Puigdemont ha manifestat que “cap autoritat competent” pot actuar d’aquesta forma.

En el seu missatge Puigdemont s’ha alineat amb el Govern de Quim Torra per defensar el “confinament total” com la única mesura per aturar el creixement dels contagis i que, a més, disposa del “consens del món local”. “Totes les vides valen igual i mereixen l’esforç de ser salvades”, ha remarcat. “Cada dia i cada hora perduda no es mesura amb temps, es mesura en vides humanes”, ha insistit.

Puigdemont ha recordat que el Govern fa dues setmanes que ja va proposar el confiament i mesures contundents davant la pandèmia i ha explicat que hi està en contacte diari i permanent fent-li costat. El president a l’exili ha destacat quela crisi ha obligat a fer una adaptació ràpida a circumstàncies que “ens han canviat la vida” i amb afectació dos pilars fonamentals: la salut i la feina. Ara se li afegeix també la “por a perdre llibertats”.

Puigdemont ha admès que els governs han de lluitar contra un virus nou amb “eines insuficients” i ha considerat que “les mesures preventives han de ser molt draconianes perquè siguin efectives”. Entre els motius per l’esperança, ha afegit, hi ha la capacitat dels professionals de al salut, l’actitud de la població i la confiança en els investigadors.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa